ZADOVOLJAN FORMIRANJEM VIJEĆA

OVO JE NOVO GRADSKO VIJEĆE Filipović: “Većini gradskih vijećnika koji su glasali “za”, dobrobit Rijeke je na prvom mjestu”

Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke za predsjednicu je izabrana Ana Trošelj iz Primorsko-goranskog saveza (PGS).

Od 31 gradskog vijećnika za imenovanje Ane Trošelj glasovalo je 17 vijećnika, odnosno 10 vijećnika koalicije SDP-HSU-IDS-HSS, tri vijećnika PGS-a, dvoje iz platforme Možemo! i dvojica iz koalicije Akcija mladih – Unija Kvarnera.

Protiv je bilo četvero vijećnika nezavisne liste Davora Štimca, a suzdržano je bilo šestero vijećnika HDZ-a i četiri Mosta.

Tim povodom objavom na svom službenom Faebook profilu oglasio se i riječki gradonačelnik Marko Filipović. Izrazio je svoje zadovoljstvo formiranjem riječkog Gradskog vijeća u prvom pokušaju, što je za neke analitičare bilo i svojevrsno iznenađenje.

Objavu riječkog gradonačelnika Marka Filipovića prenosimo u cijelosti:

Drage sugrađanke i sugrađani, Riječanke i Riječani, danas je uspješno konstituirano Gradsko vijeće Grada Rijeke koje čine predstavnici stranaka i koalicijskih lista za koje ste glasali u svibnju na lokalnim izborima.

Izuzetno mi je drago što smo Gradsko vijeće konstituirali već na prvoj sjednici, odgovorno i mudro, bez nepotrebnog odgađanja.

Predsjednica Gradskog vijeća, koju je za tu funkciju podržala većina vijećnika, je Ana Trošelj i ovim joj putem na izboru i osobno čestitam.

Iako Zakon predviđa mogućnost da se Gradsko vijeće konstituira iz tri pokušaja, kroz tri mjeseca, činjenica da je riječko GV konstituirano već danas jasno govori o tome da je većini gradskih vijećnika koji su glasali “za”, dobrobit Rijeke na prvom mjestu i da su spremni što prije započeti s radom i donositi odluke vezane uz projekte i programe koji u cilju imaju daljni razvoj našeg grada.

Gradsko vijeće predstavničko je tijelo svih građana Rijeke i u tom smislu doživljavam ga kao partnersko tijelo. Gradski vijećnici pozvani su biti konstruktivni predstavnici građana koji će i mene i moje suradnike ne samo pratiti u radu, nego i poticati da budemo bolji i efikasniji.

Zajednički cilj svima nam treba biti dobrobit građana. Prvi korak u tom smjeru danas smo već učinili uspješnim konstituiranjem Gradskog vijeća.”, napisao je u svojoj objavi Marko Filipović.

Foto: Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari