ZADOVOLJAN FORMIRANJEM VIJEĆA

OVO JE NOVO GRADSKO VIJEĆE Filipović: “Većini gradskih vijećnika koji su glasali “za”, dobrobit Rijeke je na prvom mjestu”

Idi na originalni članak

Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke za predsjednicu je izabrana Ana Trošelj iz Primorsko-goranskog saveza (PGS).

Oglas

Od 31 gradskog vijećnika za imenovanje Ane Trošelj glasovalo je 17 vijećnika, odnosno 10 vijećnika koalicije SDP-HSU-IDS-HSS, tri vijećnika PGS-a, dvoje iz platforme Možemo! i dvojica iz koalicije Akcija mladih – Unija Kvarnera.

Protiv je bilo četvero vijećnika nezavisne liste Davora Štimca, a suzdržano je bilo šestero vijećnika HDZ-a i četiri Mosta.

Tim povodom objavom na svom službenom Faebook profilu oglasio se i riječki gradonačelnik Marko Filipović. Izrazio je svoje zadovoljstvo formiranjem riječkog Gradskog vijeća u prvom pokušaju, što je za neke analitičare bilo i svojevrsno iznenađenje.

Objavu riječkog gradonačelnika Marka Filipovića prenosimo u cijelosti:

Drage sugrađanke i sugrađani, Riječanke i Riječani, danas je uspješno konstituirano Gradsko vijeće Grada Rijeke koje čine predstavnici stranaka i koalicijskih lista za koje ste glasali u svibnju na lokalnim izborima.

Izuzetno mi je drago što smo Gradsko vijeće konstituirali već na prvoj sjednici, odgovorno i mudro, bez nepotrebnog odgađanja.

Predsjednica Gradskog vijeća, koju je za tu funkciju podržala većina vijećnika, je Ana Trošelj i ovim joj putem na izboru i osobno čestitam.

Iako Zakon predviđa mogućnost da se Gradsko vijeće konstituira iz tri pokušaja, kroz tri mjeseca, činjenica da je riječko GV konstituirano već danas jasno govori o tome da je većini gradskih vijećnika koji su glasali “za”, dobrobit Rijeke na prvom mjestu i da su spremni što prije započeti s radom i donositi odluke vezane uz projekte i programe koji u cilju imaju daljni razvoj našeg grada.

Gradsko vijeće predstavničko je tijelo svih građana Rijeke i u tom smislu doživljavam ga kao partnersko tijelo. Gradski vijećnici pozvani su biti konstruktivni predstavnici građana koji će i mene i moje suradnike ne samo pratiti u radu, nego i poticati da budemo bolji i efikasniji.

Zajednički cilj svima nam treba biti dobrobit građana. Prvi korak u tom smjeru danas smo već učinili uspješnim konstituiranjem Gradskog vijeća.”, napisao je u svojoj objavi Marko Filipović.

Foto: Facebook

Exit mobile version