OVO SE ČEKA! U subotu na Korzu 5.000 djece prezentirat će svoje maske!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U subotu 16. veljače najmlađi će prošetati Korzom i pokazati koliko je velika dječja mašta i kreativnost

Cijela vojska vrtićara i osnovnoškolaca prezentirat će svoje maske i pokazati koliko se trud uložen u izradu maski itekako isplati!

Dječju karnevalsku povorku najavila je Ines Boban- Štiglić iz Turističke zajednica grada Rijeke. U 13 sati kreće maškarana povorka najmlađih koji su garancija da će se i u budućnosti njegovati karnevalska tradicija.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U povorci će sudjelovati gotovo 5.000 djece u 62 karnevalske grupe vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Program povorke

Zabave i plesa na Korzu u subotu sigurno neće nedostajati te će nas prije početka povorke zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske čekaju nas Prve riječke mažoretkinje.

Nova Kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni predvodit će Dječju karnevalsku povorku zajedno s novim princom Daliborom Vranješom i princezom Leonom Tepša te njihovim pratiteljima Rokom Miše Videčak, Stellom Paulić i Magali Paliskom.

Povorka će se kretati rutom od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kroz program Dječje karnevalske povorke pratit će nas voditelji na 4 pozornice duž trase – Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Gordana Brkić – Žagar i Nina Dukić Srok na Korzu, Alen Polić u Scarpinoj, Maja Stepančić na Jelačićevom trgu te Valerio Benčić – Vale u Export Delti.

Tijekom povorke, već tradicionalno, na nekoliko punktova u gradu oslikavat će se lica, a svi oni koji neće moći taj dan doći na Korzo mogu mališane pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala ili na YouTubeu.

Ostali programi Riječkog karnevala

Ines Boban – Štiglić najavila je i ostale programe Riječkog karnevala koji su pred nama.

Kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca nastavlja sa sjajnim programima tijekom Karnevala. Također pridružuju mu se Dani smijeha u Karnevalu u organizaciji Aplauza, koji su nam pripremili izvrsne kazališne predstave, a prva na redu je 19. i 20. veljače, komedija Dame biraju u HKD-u na Sušaku.

I dalje plešemo petkom od 21 sat u Pašcu, a subotom od 19 sati u Domu Zamet.

Ovogodišnji Oktanski bal zakazan je za 15. veljače u Grand Hotelu Bonavia a sva prikupljena sredstva doniraju se Udruzi djece s Downovim sindromom „Rijeka 21“.

Karneval u tunelima nastavlja se i ovog vikenda kada nas zabavlja reper Stoka, a na drugom “flooru” čeka nas Prljavi ples u tunelima 80’s.

Jole i Trio Cukar i Caffe u Ex port Delti

Ines Boban – Štiglić podsjetila je na Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom kada su za dobru atmosferu, 16. veljače u 20.30 sati, zaduženi Jole i Trio Cukar i Caffe. Ulaznice se mogu kupiti u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu ili na ulazu u Export Deltu na dane koncerata ( 40 kn pretprodaja / 50 kn na dan koncerta).

Na istoj lokaciji, Export Delti, čeka nas 23. veljače Carnival DJ Session party na koji je ulaz besplatan.

Gat Karoline Riječke, 23. veljače u 14 sati, postat će pista za najbolje boardere i njihove vratolomije. Također isti dan je rezerviran i za puknute oktance i Maškarani rally Pariz – Bakar te Dobrovoljno davanje krvi u Domu Crvenog križa od 13 sati.

Riječka udruga karnevalista ove godine pobrinula se da izlozi na trasi kojom prolaze Dječja i Međunarodna karnevalska povorka budu također „maškarani“. Četrnaest karnevalskih grupa, KG Draške maškare, KG Prijatelji – Amici, KG Siti i pijani, MK Pašac, KG Čiket, KG Lako ćemo, KG Pikići, KG Vežički kampaneli, KG Trsačke maškare, KG Viva Ri, KG Veseli oldtajmeri, KG Gušti su gušti, ZU Pehinarska gospoda, PD Zametske maškare i zvončari, posudili su svoje kostime za „maškaranje“ izloga sve do kraja karnevalskog razdoblja, 6. ožujka.

Ovogodišnji karnevalski izlozi su: izlozi Grada Rijeke, Zdravlje i ljepota JGL, Croatia in a box, Marella, Max & Co, Tosca Blu, Max Mara, Ghetaldus, Futura nova, Torbica i Pivka. Također uključio se i Foto Kurti koji pruža potporu s popratnim materijalima uz kostime.

Za kraj podsjetila je na TIPSY Ballrom, inovativni glazbeni program elektronske glazbe u formi suvremenog bala pod maskama u renesansnoj dvorani Filodrammatice 23. veljače u 22 sata.

16.2. – DJEČJA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada u 13 sati

23.2. CARNIVAL DJ SESSION 2019. – Export Delta

3.3. – MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada u 12 sati

VIDEO DANA: