OVO SU LJUDI KOJI NAM OBOGAĆUJU SVAKODNEVICU: Dodijeljene nagrade “Volonteri godine” i “Organizator volontiranja 2017.”

Izložba “Volonteri godine“ će se moći razgledati od 7. do 13. prosinca u Atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku

Povodom Međunarodnog dana volontera Udruga za razvoj civilnog društva SMART u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom dodijelila je nagradu „Volonteri godine“ istaknutim volonterkama i volonterima s područja županije i grada.

 

Organizatori čvrsto vjeruju da je trud volontera treba nagraditi, naime upravo ti pojedinci ulažu u razvoj naše zajednice i svojim nesebičnim djelima mijenjaju svijet na bolje.

Osim pojedinaca i pojedinki, nagrađene su i organizacije koje uključuju volontere, nagradom za dobro osmišljene volonterske programe i kvalitetan rad s volonterima – “Organizator volontiranja 2017.” Ovom nagradom vrednuje se rad organizacija koje ulažu svoje resurse kako bi pojedincima omogućile zanimljive i poticajne volonterske programe.

Damir Medved prima priznanje za volontera godine

Nagrade Grada Rijeke i SMART-a primili/e su Marinka Kuna, Centar za kulturu dijaloga, Matea Marchini, Udruga Kulturni Front i Damir Medved, udruge Bez granica i Dren.

Nagrađeni za Primorsko – goransku županiju su Davorka Vidić, Udruga za promicanje dobobiti djece Portić, Tina Đorđević, Gradska knjižnica Rijeka i Ana Žigo, Udruga za djecu i mlade Kocka.

Nagrade su uručili zamjenik riječkog gradonačelnika, gospodin Marko Filipović i zamjenica primorsko – goranskog župana gospođa Marina Medarić.

SMART-ova nagrada “Organizator volontiranja 2017.” uručena je Udruzi za terapiju i aktivnosti pomoću konja „Pegaz“, Centru tehničke kulture Rijeka i Odjelu za podršku žrtvama i svjedocima, Županijskog suda u Rijeci.

Dodijeljene su i pohvale Volonterskog centra Udruge SMART, pohvale su uručene Elizabeti Ribarić iz Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka, Adamu Mileru iz Udruge Ri Rock, Andreju Škedelu i Svetlani Pauletić iz Doma za odrasle osobe Turnić te organizacijama Sportskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke, Srednjoj školi A. Haračića Mali Lošinj, P.O.Cres, Udruzi Ri Rock i Gradskoj knjižnici Rijeka.

Osim dodjele nagrada, Međunarodni dan volontera obilježit će se i izložbom kojom se predstavljaju dosadašnji dobitnici i dobitnice nagrade čime če se pokušati približiti bogat i raznoliki svijet volonterstva te različiti oblici u kojima se ono manifestira. Izložba “Volonteri godine“ će se moći razgledati od 7. do 13. prosinca u Atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, svakim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati (ako HKD nije otvoren, ući možete kroz Galeriju Kortil).

Foto: Facebook/C. G.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari