Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održana je svečana promocija 11. generacije polaznika programa cjeloživotnog obrazovanja “Specijalist odjela hrane i pića”
Svi studijski programi fakulteta rađeni su na osnovu analiza stanja i potreba hrvatskoga gospodarstva čime se doprinosi razvoju turističke djelatnosti, slijedeći pri tome načela održivoga razvoja kao temeljne razvojne koncepcije, što FMTU-u daje poziciju lidera u ovom području poslovanja, moglo se čuti na svečanosti.
Promoviranim specijalistima hrane i pića čestitao je i gradonačelnik Fernando Kirigin:
– Grad Opatija i cijela Opatijska rivijera kao destinacija strateški su opredijeljeni neprestano usavršavati i poboljšavati svoju turističku ponudu. Upravo su kadrovi koji se školuju na vašem Fakultetu, od redovnih studenata do polaznika programa cjeloživotnog učenja i profesora koji se bave znanstvenim radom, okosnica razvoja lokalnog turizma, ali i turizma u cijeloj Hrvatskoj. Opatija je brendirana kao destinacija vrhunske gastronomske ponude, poznatih restorana u kojima rade vrhunski chefovi, baristi, sommelieri. Tradiciju valja nastavljati, kao i pratiti sve svjetske trendove, što je moguće jedino stalnom edukacijom, istaknuo je gradonačelnik.