EVO KAKO JE BILO

Galerija | Ovog vikenda održana 5. regata Vela Vrata u Opatiji

Jedriličarski spektakl ponovno je obuzeo Kvarnerski zaljev! Ovog vikenda, 14. i 15. rujna, održana je 5. Regata Vela Vrata 2024. za klasu krstaš, u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija. Ovo uzbudljivo natjecanje donijelo je nezaboravne trenutke ljubiteljima jedrenja, unatoč nepredvidivim vremenskim uvjetima koji su testirali strpljenje i vještine svih sudionika.

Prvi dan regate započeo je iz Porozine, budući da je u Riječkom zaljevu nedostajalo vjetra, a nakon starta u 12:45 jedrilo se prema Cresu. Tramontana je ubrzo ustupila mjesto buri koja je puhala brzinom od 5 do 18 čvorova, stvarajući savršene uvjete za jedrenje. Drugi dan startalo se iz Creske luke u 10:00 sati, ali lagani vjetar otežao je napredak.

Samo su dvije jedrilice, Follow us Vulkan Nova i Damaco, uspjele dosegnuti pomoćni cilj ispred Porozine unutar vremenskog ograničenja do 15:00 sati.

Regata je bodovana za Kup hrvatskog primorja i Kup Kvarnera, a natjecatelji su se borili za prestižne pehare koje je najboljima uručio gradonačelnik Opatije, Fernando Kirigin. Zahvaljujući glavnim pokroviteljima, ACI d.d. i Gradu Opatija, regata je još jednom pokazala zašto je jedno od najvažnijih jedriličarskih događanja na Kvarneru.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari