OŽIVLJENE SLAVNE TUNERE! U Bakar stižu tisuće Nijemaca i Austrijanaca na uzbudljivi Tuna Fish Fest

Foto: Riportal

Nakon dugogodišnjih napora u dovođenju izletničkog turizma u Bakar, napori gradske Turističke zajednice u promociji bakarske baštine urodili su plodom.

U ukupno sedam termina, kroz travanj, svibanj koji već odrađuju te rujan i listopad počevši od 16. travnja Bakar će posjetiti preko dvije tisuće Nijemaca i Austrijanaca sudjelujući u Tuna Fish Festu, pomorskoj manifestaciji koju je osmislila Turistička zajednica grada, stavljajući naglasak na povijesni aspekt grada kao središte tunolova na Jadranu te na priču o njegovim čuvenim kapetanima.

Vožnja brodom iz Kraljevice uz degustaciju baškota i Bakarske vodice u društvu Bakarske gospode i kapetana, ali i praputnjarskih težakinja i težaka, te ulazak u Bakar s mora uz doček Gradske straže, predstavljaju slikovit početak ovog programa.

Nastavak slijedi na Žalu ribara gdje će posjetiteljima iz Njemačke i Austrije udruge i proizvođači autentičnih proizvoda s područja grada dočarati raznolikost njegove povijesti. Najveći naglasak bit će stavljen na prezentaciju nekadašnjeg tunolova u Bakarskom zaljevu te na gastronomski doživljaj, pa će tako posjetitelji moći vidjeti kako se priprema tuna, kušati svježe pripremljene delicije od te ribe i sve to uz glazbeni ugođaj klape.

Posebnost ove manifestacije činit će prisjećanje na slavno doba bakarskih tunera i tunolova kroz izložbu i stare fotografije koje će posjetitelje podsjetiti na slavna vremena grada. Da bi priča bila potpuna, posjetitelji će sa vodičima obići i staru gradsku jezgru, Frankopanski kaštel te crkvu svetog Andrije apostola sa katakombama.

Ovime je TZ Grada Bakra uspjela uvrstiti Bakar na turističku kartu Europe zahvaljujući činjenici da je Bakar tijekom cijele prošle godine promoviran na sajmovima navedenih tržišta. Uspješnost ovih programa potvrda je organizatorima kako Bakar ima odličan potencijal za ovakve aranžmane u pred i postsezoni. Sve su to dobre najave da je zahvaljujući svojoj odličnoj geografskoj poziciji, bogatoj povijesti te raznolikosti okruženja Bakar konačno na dobrom putu ostvarenja svog punog turističkog potencijala i izgradnje prepoznatljivosti u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari