36 RASPOREĐENO U RIJECI

Video |Papirnati vozni redovi Autotroleja napokon otišli u povijest: Postavljeno 48 displeja s najavom dolaska autobusa na stajališta

Idi na originalni članak

Riječ je o 48 displeja s najavom dolaska autobusa na stajališta, od kojih je 36 raspoređeno na području grada Rijeke

Oglas

Stavljanjem u funkciju displeja za najavu dolaska autobusa na autobusnim stajalištima KD Autotrolej realiziran je zadnji dio EU projekta Jačanje sustava javnog prijevoza, u sklopu kojeg su već ranije nabavljena i u promet stavljena 32 nova autobusa te uvedeni pametni semafori na raskrižjima u gradu Rijeci.

Riječ je o 48 displeja s najavom dolaska autobusa na stajališta, od kojih je 36 raspoređeno na području grada Rijeke. Na području Opatije postavljena su tri, a na području Viškova dva displeja dok je po jedan displej postavljen na području Kraljevice, Klane, Kostrene, Čavli, Kastva, Lovrana i Moščenićke Drage.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Također, u sklopu ovog projekta u funkciju je stavljena i prateća mobilna te web aplikacija SIP (Sustav informiranja putnika) KD Autotrolej.

“Mi smo znači kroz ovaj dio projekta postavili 36 informativnih displeja na stajališta u gradu Rijeci, 12 displeja na području gradova i općina u riječkom prstenu.”, kaže Robert Mrvčić, direktor KD Autotrolej za Kanal Ri.

Stavljanjem u funkciju displeja na autobusnim stajalištima realiziran je zadnji dio EU projekta, Jačanje sustava javnog prijevoza.

“Jačanje sustava javnog prijevoza odnosi se kako na nabavu novih autobusa tako i na uvođenje pametnih semafora, što je bio projekt čiji je nositelj bio tadašnji Rijeka promet. Dakle, mogu samo reći da je veliko zadovoljstvo da smo dovršili projekt koji je EU sufinanciran i to ukupne vrijednosti 10,7 milijuna eura, od čega bespovratnih sredstava 7,2 milijuna eura”, kaže Maja Malnar, pročelnica za komunalni sustav i promet Grada Rijeke.

Komunalno društvo Autotrolej aplicirat će na nove EU projekte za pojačanje svog voznog parka.

Uz nove displeje koji pružaju putnicima u realnom vremenu informacije o dolascima autobusa, rutama i zakašnjenjima, riječki javni prijevoz napokon je moderniziran a neizvjesno čekanje autobusa tako više neće biti svakodnevni problem mnogih građana, donosi Kanal Ri.

Exit mobile version