SLAVA MU I HVALA!

Park na Kozali dobio ime – Park Zvonimira Škerla

Foto: Screenshot Google Maps

Potporu prijedlogu dali su Udruga 128. brigade Hrvatske vojske – Sveti Vid iz Rijeke te Muški rukometni Klub Kozala. Zvonimir Škerl

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke Odbor za mjesnu samoupravu prihvatio je inicijativu Vijeća mjesnog odbora Kozala iz listopada 2019. godine da se dosad neimenovanom parku na području MO Kozala, koji je s južne strane omeđen Baštijanovom ulicom, sa zapadne i sjeverne strane Volčićevim trgom i ulicom Petra Kobeka, a s istočne strane Grobljem Kozala odredi naziv „Park Zvonimira Škerla“.

Potporu prijedlogu dali su Udruga 128. brigade Hrvatske vojske – Sveti Vid iz Rijeke te Muški rukometni Klub Kozala. Zvonimir Škerl (Rijeka, 1962. – Perušić, 1992.) sportaš i hrvatski branitelj.

Zvonimir Škerl bio je naš istaknuti sugrađanin s Kozale, dugogodišnji poznati član i kapetan rukometnog kluba „Kozala“, hrvatski branitelj i pripadnik 128. brigade Hrvatske vojske. U Domovinskom ratu bio je stacioniran na ličkom ratištu gdje je i poginuo u neprijateljskom napadu u mjestu Ibrišići kod Perušića 19. siječnja 1992. U njegovu čast tradicionalno se održava memorijalni rukometni turnir „Zvonimir Škerl“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari