PERFORMANS ŠOKIRAO RIJEČANE Gola umjetnica šetala od Korza do ex-Benčića

Performans umjetnice Milo Moire bio je uvod u večerašnje otvaranje retrospektivne izložbe legendarnog alternativnog umjetnika i performera Tomislava Gotovca (OVDJE)

Umjetnica Milo Moire večeras je privukla veliku pažnju Riječana šečući gola Korzom od stare do nove lokacije Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, noseći specijalne naočale, izazvavši istovremeno i zanimanje za ključni dio umjetničke večeri u Rijeci – otvorenje velike retrospektivne izložbe legendarnog alternativnog umjetnika i performera Tomislava Gotovca (OVDJE) koje se u ovim trenucima odvija u preuređenim prostorima bivše tvornice Rikard Benčić.

Na tijelu Milo Moire je francuskim jezikom ispisana rečenica ‘Ovo nije gola žena’, a na stražnjici su joj ispisani binarni kodovi. Zaključke svatko od promatrača može izvući sam, a performans na izravan način povezuje povijest umjetnosti i nove tehnologije u suvremenoj umjetnosti.

Foto: Facebook Ivan Vuljanić/REF

Gola umjetnica Milo je vodila publiku prema bivšem Rikardu Benčiću gdje je riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti dobio vlastiti prostor u H-objektu i večeras otvara dosad najobuhvatniju Gotovčevu izložbu, a njezine snimke projicirane su na platnima ispred Malog salona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari