KANDIDATI U 7. I 8. IZBORNOJ JEDINICI

PGS Čavle, Jelenje, Kastav, Klana i Viškovo dali podršku kandidatima Restart koalicije Dariju Vasiliću i Sanji Udović

Ogranci PGS-a iz Čavli, Jelenja, Kastva, Klane i Viškova održali su zajedničku konferenciju za novinare u Dražicama, na Trgu mlikarice, te su svojim nastupom i stavovima dali javnu podršku kandidatima Restart koalicije, odnosno Dariju Vasiliću, kao kandidatu PGS-a u osmoj izbornoj jedinici i Sanji Udović, kao kandidatkinji SDP-a u sedmoj izbornoj jedinici.

“Mišljenja sam da je na parlamentarnim izborima važno izabrati ljude koji obnašaju gradonačelničke i načelničke funkcije, jer radi se o dokazanim ljudima na terenu koji su u svakodnevnom doticaju s građanima i najbolje poznaju njihove potrebe i stvarne prioritete zajednice, a u slučaju PGS-a, radi se o Dariju Vasiliću, najuspješnijem gradonačelniku u Hrvatskoj”, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje i nositelj izvršne vlasti od strane PGS-a u Jelenju, dajući podršku svojem stranačkom kolegi te dodajući da ako građani imaju mogućnost izlaska na izbore u 8. izbornoj jedinici podršku bezuvjetno daju Restart koaliciji odnosno Dariju Vasiliću jer ako može Krk, zaista može i Hrvatska. “Darijo Vasilić nalazi se na listi broj 17 i pod rednim brojem 8”, pojasnio je Marčelja.

Kako su kazali PGS-ovci, sami gradonačelnici i načelnici, posebno oni s duljim stažem, osluškuju i prepoznaju interese i potrebe stanovništva te znaju prepoznati stvarne prioritete zajednice i izvagati između želja i mogućnosti.

“Netko tko toliko dugo i tako uspješno upravlja svojom lokalnom zajednicom, kao što to Darijo radi već 27 godina u svom Krku, sasvim sigurno će barem do određene razine znati vlastita pozitivna iskustva preslikati i na nacionalnu razinu, a kao saborski zastupnik to najkonkretnije može predlaganjem zakonskih rješenja ili podnošenjem amandmana na predložene ili postojeće zakone, sadržajnim raspravama u Saboru”, kazao je Marčelja, dodajući da primjeri, dakako, postoje jer, baš je 1999. godine PGS predložio, a kasnije je u Saboru usvojeno zakonsko rješenje kojim se stanovništvo otoka Krka, Cresa i Lošinja oslobađa plaćanja mostarine na Krčkom mostu, a već nekoliko godina kasnije Sabor je usvojio amandman na Zakon o otocima upravo tadašnjeg zastupnika Darija Vasilića kojim se mostarine oslobađaju i svi gospodarski subjekti kvarnerskih otoka.

PGS-ovi ogranci iz riječkog prstena u sedmoj izbornoj jedinici podršku su dali Sanji Udović, načelnici Općine Viškovo. Kako je upozorila Snježana Podobnik, predsjednica PGS-ovog ogranka iz Viškova te zamjenica Općinske načelnice nužnost je provedba stvarne decentralizacije za koju je potrebno provesti reformu kako državne i javne, ali isto tako lokalne i regionalne samouprave.

“Potrebno je decentralizirati ovlasti, poslove, sredstva, ali i odgovornost sa središnje države na jedinice lokalne i regionalne samouprave. Jačanje fiskalnih kapaciteta jedinica lokalne samouprave je nužno kako bi se pokretanje i razvoj gospodarstva omogućilo upravo kroz rad lokalne samouprave”, kazala je Podobnik.

PGS-ovci su poručili kako je lokalna sredina učinkovitija i proaktivnija od središnje vlasti kad je riječ o pokretanju investicija.

“Viškovo je izrazito poduzetnički nastrojena sredina s oko 900 gospodarskih subjekata. Bit će ih još više, neovisno o državi, ali bi do rasta broja novih tvrtki, time i novozaposlenih, brže došlo kad bi nas država fiskalno ojačala”, kazala je Podobnik, dodajući kako će Viškovo iskoristiti sav raspoloživi prostor za pokretanje novog gospodarskog zamašnjaka.

Na konferenciji za medije PGS-ovci su zaključno kazali da je razlika u tome što će se Sanja Udović, uspješna načelnica u budućnosti za to zalagati u Saboru, a mještani s pravom glasa mogu je odabrati na listi broj 19 te pod redni brojem 3, koji garantira kvalitetno zastupanje našeg zavičaja u Hrvatskom saboru.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views