PGS-ovci s građankama i građanima Rijeke na Korzu i placi: ‘Naša borba neće i ne smije prestati!’

Članovi Primorsko goranskog zaveza povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena danas su se družili s građankama i građanima Rijeke na Korzu i placi

Tim povodom PGS je odaslao priopćenje medijima i javnosti koje prenosimo u cijelosti:

“Danas slavimo ekonomska, politička i društvena dostignuća žena kroz povijest no i dalje progovaramo o potrebi ostvarivanja pune ravnopravnosti u svim segmentima društva.

Borba za prava žena aktualna je već više od 160 godina i, nažalost, ne izgleda kao da ćemo u dogledno vrijeme moći predahnuti.

Dokle god žene čine najveći broj nezaposlenih, dokle god su žene plaćene manje od svojih muških kolega, dokle god nas je puno manje na mjestima odlučivanja, dokle god nam je razina ravnoteže između poslovnog i privatnog života među najnižima u Europi, dokle god žene čine preko 60% nepismenih u svijetu.

Dokle god žene pune stranice crne kronike jer stradavaju u obiteljskom nasilju, a njihova zaštita samo je mrtvo slovo na papiru i dokle god postoje oni koji kleče i mole se za neravnopravnost spolova i diskriminiranje žena kao drugorazrednih bića stvorenih tek da bi služile svojim muškarcima – naša borba neće i ne smije prestati!

Danas dijelimo ruže kao simbol bolje kvalitete života i ovim putem svim ženama čestitamo 8. mart – Međunarodni dan žena. Ujedno pozivamo sve, da budu ponosne na žensku snagu i borbu za pravo na dostojanstvo i ravnopravnost u društvu te se priključe večerašnjem Noćnom maršu od hotela Continental pa sve do Jadranskog trga u 18.00 sati.”, stoji u priopćenju PGS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari