DVODNEVNA KONFERENCIJA

PGŽ: Kako izazovi današnjice utječu na mentalno zdravlje mladih?

Idi na originalni članak

Uz panel na temu zadržavanja talenata i profesionalno sagorijevanje te radionice na temu mindfulnessa i Improvizacije za mentalno zdravlje završila je dvodnevna konferencija „Mentalno zdravlje mladih – regionalna perspektiva“ suorganizirana od strane Primorsko-goranske županije, Skupštine europskih regija i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Oglas

Kao neke od glavnih tema za mentalno zdravlje mladih tijekom dvodnevnih izlaganja, prezentacija i panela naglašene su potreba za digitalnom i emocionalnom pismenosti, izazov roditeljstva u suvremenom dobu s novim fenomenima „helikopter roditelja“ i „roditelja-prijatelja“ kao i potrebe boljeg informiranja korisnika o uslugama koje su na raspolaganju mladima u suočavanju s poteškoćama povezanim s njihovim mentalnih zdravljem.

Također je naglašena važnost tzv. „one-way-in“ pristupa, odnosno jedinstvene točke na kojoj bi zainteresirani mladi dobili objedinjene informacije o mogućnostima koje su im na raspolaganju, a sve kako bi se povećala učinkovitost i pravovremenost potrebnih intervencija.

Kao preporuke za uspješno suočavanje s izazovom mentalnog zdravlja kod mladih, ali i uopće u društvu naglašena je potreba interdisciplinarnog pristupa, ali prije svega suradnje svih uključenih dionika. Od predstavnika struke, znanstvenog, zdravstvenog, odgojno-obrazovnog sektora, do organizacija civilnog društva do tijela središnje, regionalne i lokalne vlasti svi moraju surađivati u iznalaženju najboljih rješenja za ovo globalno pitanje. Također je naglašena važnost uključivanja mladih u osmišljanje programa i intervencija kako bi se osigurali što pozitivniji učinci.

Dvodnevnu konferenciju možete odgledati i putem videa.

Exit mobile version