KONFERENCIJA ZA MEDIJE

PGŽ osigurala preko 10 milijuna eura za kapitalne investicije u školske objekte

Za provedbu logopedske terapije na području Gorskog kotara Primorsko-goranska županija osigurala je 11.226,00 eura, izvijestila je zamjenica župana Marina Medarić na redovitom susretu s novinarima

Riječ je o polovici ukupnog iznosa godišnjeg troška rada logopeda čiju drugu polovicu osiguravaju sedam goranskih gradova i općina na čelu s Gradom Delnice gdje se terapija i provodi. U program su uključena djeca predškolske dobi i nižih razreda, a polazi ju oko 70 djece.

Prihvaćen je godišnji Plan i program rada Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama. Savjet je osnovan s ciljem razvijanja prometne kulture te na tu temu provodi niz akcija, a ove godine posebna pozornost daje se radu s najmlađim. Za rad Savjeta u 2023. godini namijenjeno je 66.500,00 eura, kazala je zamjenica.

Počele prijave za upise u 1. razrede osnovnih škola na području PGŽ

Danas su započele prijave za upise u 1. razrede osnovnih škola na području PGŽ-a za školsku godinu 2023./2024. i traju tijekom ovog tjedna, priopćila je resorna pročelnica Edita Stilin. Prema podacima Policijske uprave PGŽ u županiji je 2417 budućih prvašića. Pridoda li se tome odgoda od prošle godine, ukupna brojka iznosi oko 2600 učenika.

Dana 15. veljače 2023. započinje utvrđivanje psiho-fizičkog stanja za djecu s teškoćama u razvoju, a za ostalu djecu od 31. ožujka do zaključno 15. lipnja 2023. godine. Županijski Upravni odjel za odgoj i obrazovanje donijet će Rješenje o utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta za svakog pojedinog učenika.

Ulaganja u županijske školske objekte

Pročelnica je rezimirala i predstojeća kapitalna i investicijska ulaganja u županijske školske objekte, a za što je PGŽ osigurala 10.144.000,00 eura. U planu je dovršetak dogradnje OŠ Ivana Rabljanina Rab, uređenje područne škole Eugena Kumičića u Mošćeničkoj Dragi, uređenje OŠ Jurja Klovića u Triblju i nastavak unutarnjeg uređenja dvorane OŠ Klana.

Na Nacionalni plan oporavka i otpornosti kandidirat će se novu osnovnu školu i školsku sportsku dvoranu na Marinićima i novu područnu školu OŠ Milan Brozović Kastav te započeti s dogradnjom područne škole u Dobrinju. Radi se i na izradi projektne dokumentacije na izgradnji školske sportske dvorane OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Želježničko-tehničke škole Moravice.

Resornom ministarstvu dostavljen je zahtjev za reakreditacijom Ugostiteljske škole Opatija kao Regionalnog centra kompetentnosti u (pod)sektoru turizma i ugostiteljstva s obzirom na protek pet godina od imenovanja 2018. godine. U svrhu održivosti projekta, od 2024. godine Primorsko-goranska županija financirat će jednog zaposlenika u Centru.

Nastavlja se program produženog boravka za učenike putnike koji se provodi u 10 osnovnih škola. Za drugo polugodište PGŽ će izdvojiti 6.231,00 eura za financiranje rada učitelja koji ostaju nakon redovne nastave, a do polaska prijevoza.

Donijet je Program održavanja sportskih objekata u Gorskom kotaru u 2023. godini

Donijet je Program održavanja sportskih objekata u Gorskom kotaru u 2023. godini vrijedan 785.000,00 eura, od kojih se oko 320.000,00 eura odnosi na održavanje i upravljanje osam sportskih objekata u Delnicama, a 466.000,00 eura na upravljanje sportskom infrastrukturom na Platku, istaknula je resorna pročelnica Sonja Šišić.

Ako vremenska prognoza bude prema planu, otvorenje zimske sezone na Platku predviđeno je za ovaj utorak kada bi se otvorila staza Radeševo 1 za skijaše u jutarnjem terminu od 9 do 16 sati i u večernjem od 19 do 22 sata, a više informacija za posjetitelje priopćit će Goranski sportski centar.

Pročelnica Šišić pozvala je sve građane na odmor i rekreaciju na Platak, posebice za vikend kada se održava međunarodna skibike utrka „2nd European Skibike Cup“.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari