FINANCIJSKA POTPORA PODUZETNICIMA

PGŽ: Poduzetnicima u kulturi dodijeljeno 100 tisuća kuna potpore za različite programe

Riportal

Na Kolegiju župana donijeta je odluka o dodjeli financijskih potpora poduzetnicima u kulturi za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 100 tisuća kuna.

Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu u rujnu ove godine objavio je Javni poziv za financijsku potporu poduzetnicima u kulturi u 2020. godini, na koji je pristiglo 12 prijava različitih programa od strane 7 predlagatelja.

Povjerenstvo za odabir korisnika za dodjelu financijske potpore poduzetnicima u kulturi, provelo je postupak ocjenjivanja i vrednovanje prijavljenih programa te  predložilo da se sredstva dodjele za 10 prijavljenih programa i projekata.

Sredstva su dodijeljena Nakladi Val d.o.o.za izdavački projekt „ Mi, djevojčice u Auschwitzu“, Andre i Tatiane Bucci te za uređenje prostora Knjižare Val. Zatim Lektiri d.o.o za knjigu kapetana Vinka Horvata „Školski brod Galeb – povratak otpisanog“ i  projekt I. Brešan: „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, Nakladi Kvarner d.o.o. za „Bakaračku toponimiju“ i „Moj zdravi vrt“.

Sufinancirat će se i dva projekta VIS Videostudia i to  „Gorski kotar iz zraka“ i „Čopovi iz Plešca“,  projekt Glose d.o.o  „Krčki kalendar  2021.“, te B. J. Produkciji j.d.o.o. kompilacijski CD “Live in PGŽ 2007-2020”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari