8000 EURA

PGŽ sufinancira troškove stanovanja zdravstvenim djelatnicima na otocima i u Gorskom kotaru

Idi na originalni članak
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Primorsko-goranska županija osigurala je u proračunu iznos od 8.000,00 eura za sufinanciranje troškova stanovanja zdravstvenog kadra Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ u ispostavama na području Gorskog kotara i otoka.

Oglas

Jedna je to od mjera za osiguranje dostupnosti zdravstvene zaštite na cijelom području županije. Domu zdravlja PGŽ dodjeljuje se iznos od 2.750,00 eura za sufinanciranje smještaja na otoku Rabu za 2 liječnika – inženjera radiologije i liječnika obiteljske medicine. U Zavodu za hitnu medicinu PGŽ potrebe se odnose na stanovanje liječnika hitne medicine na otocima Krk, Mali Lošinj, Rab i Cres te na području Gorskog kotara u Delnicama, Čabru i Vrbovskom za što je namijenjen iznos od 5.250,00 eura.

Nedostatak zdravstvenog kadra općenito predstavlja jedan od najvećih izazova zdravstvenog sustava s kojim se suočavaju gotove sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj. Kako bi se ublažile negativne posljedice, Primorsko-goranska županija ovakvim mjerama pokušava olakšati troškove stanovanja medicinskom kadru u manjim sredinama, a stanovništvu osigurati kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Exit mobile version