SUPER PROGRAM

pik.nik@park.ing oko Dječje kuće: bogat i zabavan početak festivala Tobogan

Kreativno-razigrano druženje u Dječjoj kući i dvorištu “Benčić” u srijedu 28. 6. od 17 sati do noći obilježit će prvi dan Tobogana. Imamo zabavljače, imamo bubnjare, imamo pjevače, imamo kreativne zaposlene ruke! Treba li što više?

U srijedu 28. 6. od 17 sati do u art-kvartu „Benčić” i Dječjoj kući održat će se pik.nik@parki.ing., zabavno-animacijsko-kreativna aktivnost za djecu i roditelje kojom će se otvoriti sedmo izdanje festivala „Tobogan” s čak 20 kreativnih aktivnosti. Vrhunac programa je od 20 do 21 sat s programima: Tradicionalni bubnjanje tobogansko, zborskim pjevanjem RiRock Rocks i Harlequins Showom.

Mi pričamo priče o tvornicama, a većini je memorija na “Benčić” jedan običan parking. Uf, romantike! No ono što želimo je park, to nam je sigurno svima fora. I to nas jako veseli i zato ćemo pokušati napraviti osjećaj jednog veselog kreativnog i razigranog parka. Predvečerje prvog dana Tobogana je sigurno trenutaka kada želite biti u i okolo Dječje kuće.

Naš pik.nik@park.ing bit će jedno veliko veselje – činit će ga niz radionica na koje je slobodan ulaz, zanimljivi susreti i dosta zabave s nastupima u rasponu od uličnih zabavljača do bubnjara. Ulaz na većinu aktivnosti je slobodan, lista je stvarno dugačka, samo dođite po malo ljetne toboganske i “Benčić” atmosfere.

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo sedmo izdanje manifestacije. Organizatori Tobogana za 2023. godinu su ustanove u kulturi Grada Rijeke koje djeluju u art-kvartu “Benčić”: Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej grada Rijeke. Podršku programu pružaju volonterke i volonteri u kulturi Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Programski fokus festivala su kultura i umjetnost u širem smislu s posebnim pogledom na suvremene i inovativne prakse. Festival je financijski podržan i kroz javne potrebe u kulturi Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Cijeli program pronađite ovdje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari