PLATAK: PGŽ ponovila natječaj za sustav zasnježenja, odluka krajem rujna?

Foto: Riportal

Tijekom petogodišnjeg razdoblja Županija je u Platak uložila oko 30 milijuna kuna

Županijska skupština razmatrala je prijedlog o financiranju sustava zasnježenja na Platku na sjednici 12. srpnja 2018. godine. Nakon rasprave o provođenju javne nabave za građenje sustava za zasnježenje, ponuđenim većim iznosima od procijenjenih te zbog potrebe povećanja iznosa financiranja za trogodišnje razdoblje, Odluka tada nije donesena.

Podsjetimo, tijekom petogodišnjeg razdoblja Županija je u Platak uložila oko 30 milijuna kuna!

Programske aktivnosti smjestile su Platak na poziciju sportsko rekreacijskog centra s nizom sadržaja koji su na raspolaganju za korisnike tijekom cijele godine. Sve veće korištenje sadržaja i zainteresiranost velikog broja korisnika opravdala su dosadašnje napore i ulaganja Županije u obnovu i dopunu turističkih, sportskih i rekreacijskih sadržaja. Za daljnji razvitak zimskih sadržaja i sigurnu sezonu potrebno je osigurati uvjete za zasnježenje staza Radeševo, Pribaniš te Babylift ulaganjem u izgradnju sustava za zasnježenje.

Danas su na redovnoj tjednoj tiskovnoj konferenciji zamjenik župana Marko Boras Mandić te pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin izvijestili novinare o ponovljenom natječaju za financiranje gradnje sustava za zasnježenje i uređenje cjelogodišnjeg sadržaja u sklopu provedbe projekta Regionalni sportsko rekreacijski i turistički centar Platak te o početku nove školske godine.

Što se tiče razvoja Platka, zamjenik Boras izvijestio je kako su na ponovni postupak pristigle tri nove ponude vrijednosti u rasponu od 22,44 milijuna kuna do 22,9 milijuna kuna bez PDV-a. Procijenjena vrijednost nabave u odnosu na troškovnike glavnih projekata i prethodno proveden postupak javne nabave odnosno dostavljene ponude, utvrđena je u iznosu od 23,5 milijuna kuna.

Projekt će biti ponovno razmatran na Županijskoj skupštini 27. rujna a Boras je pozvao vijećnike na kvalitetan pristup temi i dodao kako se nada postignutom konsenzusu.

Također, izgradnja sustava, a radi se o sustavu retencije vode odnosno svojevrsnog akumulacijskog jezera, osigurala bi se i tehnička voda za ljetnu sezonu.

Izražena je i potreba za izgradnjom nove žičare na Platku s obzirom da je ona koja je trenutno u funkciji stara gotovo 40 godina.

Foto: Ilustracija

Što se tiče smještajnih kapaciteta na Platku, uređene su sobe u Velikom domu, dok će Općina Čavle pristupiti sanaciji krova Malog doma te nakon toga uređenja interijera.

Naglasio je da je izgradnja novih objekata gotovo nemoguća dok na Platak ne stigne voda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari