PRIPREME ZA OLIMPIJADU

Plivačka reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država odradila pripreme na Bazenima Kantrida

Američka plivačka reprezentacija boravi u Rijeci od 11. do 22. srpnja u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu, a u organizaciji opatijske agencije SwimCamps koja organizira plivačka događanja širom Europe.

Ovo je već četvrti put da Američki plivački savez bira Rijeku i Bazene Kantrida kao svoju destinaciju. Ovog puta njihova delegacija broji 45 plivača i plivačica te 38 trenera i članova osoblja. Među njima su neka od najvećih imena plivačkog svijeta, kao što su Caeleb Dressel, Katie Ledecky, Ryan Murphy i Lilly King.

“Čast nam je i zadovoljstvo imati priliku ponovno tre­nirati na jednom od najljepših bazena na svijetu, a moram se zahvaliti i ljudima koji brinu o nama i tome da nam ništa ne nedostaje. Oni su razlog zbog kojeg se uvijek vraćamo u Rijeku. Ovdje smo odradi­li najvažniji dio priprema za Olimpijske igre u Parizu od kojih imamo velika očekivanja. Hvala na go­stoprimstvu i dobroj organiza­ciji”, rekao je Tim Hinchey, direktor američkog plivačkog saveza.

Druženju s novina­rima prisustvovali su i Lindsay Mintenko, direkto­rica reprezentacije SAD-a, Todd DeSorbo, glavni trener reprezentacije SAD-a, Igor Butorac, direktor Rijeka spor­ta, te Renato Koslović, vodi­telj Odsjeka za sport i tehnič­ku kulturu pri UO za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke.

“Ovo je prilično zahtjevan logistički zadatak jer se naša reprezentacija sastoji od preko četrdeset plivačica i plivača te 38 članova tima. No, Rijeka se već nekoliko puta pokazala kao odličan domaćin i na­damo se da ćemo opet doći – rekla je Lindsay Mintenko.

Jedan od glavnih trenera reprezentacije SAD-a i sveu­čilišta Virginija, Todd DeSor­bo dodao je kako je bazen na Kantridi jedan od najboljih na kojima je bio.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari