LJUBITELJI REKREACIJE SU UŽIVALII

Plivanje Kupom i planinarenje na Učki obilježilo bogat vikend Festivala sportske rekreacije

Festival sportske rekreacije i ovog vikenda imao bogat program

Festival sportske rekreacije je obilježio i ovaj vikend programima za ljubitelje sportskih i rekreativnih aktivnosti, a u dva dana najviše su uživali plivači i planinari. Nažalost, Biciklijada je odgođena zbog tehničkih razloga, ali zato su druga dva događanja nadmašila sva očekivanja.

 Ljetni termini su obično oni kada ljudi vole uživati u moru, no 18. Tradicionalni međunarodni plivački miting “Kupom uzvodno”, popularno događanje koje tradicionalno okuplja veliki broj pripadnika svih generacija na poznatoj lokaciji Jaz kod Gustog Laza (1,5 km uzvodno od Broda na Kupi), potvrdio je da se itekako može uživati u dražima rijeke koja je danas bilježila temperaturu od 25 stupnjeva. Brojna publika pratila je natjecanja bogatog plivačkog programa i to u kategorijama: plivanje na 25 metara uzvodno slobodnim stilom po kategorijama, plivanje na 25 metara uzvodno roditelj + dijete slobodnim stilom, plivanje na 25 metara uzvodno s upaljenom bakljom te plivački maraton uzvodno – nizvodno, dužine 500 metara.

VIDEO DANA:

Najmlađi natjecatelj imao je 6 godina, a najstariji 71 što dovoljno govori o sudjelovanju svih generacija na ovom zanimljivom natjecanju. Osim plivačkog programa, organizator Udruga za sport, rekreaciju i turizam “Kupa”, je zajedno sa suorganizatorima organizirala i natjecanje SUP-ova u kojem je sudjelovalo 15 natjecatelja kao i prezentaciju ovog popularnog sporta. Bio je to još jedan dan za pamćenje u kojem su uživali svi – i natjecatelji i publika.

Festival se nastavio programom na Učki, a kojim se i obilježila proslava Dana Grada Opatije i u kojem je sudljelovao velik broj planinara koji su se uključili u nedjeljni pohod. U suradnji s PD Opatija i predvođeni voditeljima, ljubitelji planinarenja su krenuli na pohod dug 6,5 km i u trajanju od cca. 3 sata hoda na ruti Poklon – Land art staza Sapaćica – Stražica – Poklon. Ova kružna staza je spoj umjetničkih zahvata u krajobrazu te je vrlo atraktivna i prilagođena svim generacijama pa su u njoj uživali pripadnici raznih generacija kojima je, nakon planinarenja, bio omogućen i posjet Poklon visitor centru, atraktivnom postavu koji plijeni pozornost svojim sadžajima. Za ovu prigodu organizator je omogućio promotivnu cijenu za sudionike, pa je nedjelja bila doista poseban dan za ljubitelje planinarenja i zdravog života. A njih je doista bio velik broj, na zadovoljstvo organizatora.

Brojni sudionici tako su se opet uključili u programe Festivala sportske rekreacije te ne treba sumnjati da će tako biti i narednog vikenda kada će organizator ponuditi brojne programe u Ičićima. FSR grabi dalje velikim koracima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari