POČELI RADOVI: Delnice dobivaju novi kulturno društveni centar u gradskom središtu

Idi na originalni članak
Foto: TZ Delnice

Počeli su dugo najavljivani i očekivani radovi na preuređenju nekadašnje zgrade Doma Oružanih snaga Republike Hrvatske u novi kulturno-društveni centar u kojem će biti smještena Narodna knjižnica i čitaonica Delnice.

Oglas

Vijest je potvrđena na službenim web stranicama grada Delnica, a radi se o objektu iznimno važnom za društveni i kulturni život tog dijela Gorskog kotara.

U ožujku ove godine na raspisani natječaj stigle su tri ponude koje su sve bile bitno iznad te svote, jedna čak na 6,2 milijuna kuna. Natječaj je poništen i napravljen je novi troškovnik u kojem je ukupna cijena iznosila 4,4 milijuna te je objavljen novi natječaj na koji su se opet javila tri zainteresirana poduzeća, od kojih su dva imala uvjete, a prihvaćena je ponuda delničke tvrtke Antirost d.o.o. koja iznosi 3,7 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 4,7 milijuna kuna s PDV-om.

Građevinski radovi koji su već počeli, trebali bi u cijelosti završiti do ožujka sljedeće godine, a nakon toga krenut će radovi vezani uz unutrašnje uređenje i opremu. Vjeruje se kako bi se radovi trebali okončati tijekom 2020. godine kada bi Delnice trebale dobiti novi vrijedne prostore kulture.

Exit mobile version