POČELI RADOVI: Delnice dobivaju novi kulturno društveni centar u gradskom središtu

Foto: TZ Delnice

Počeli su dugo najavljivani i očekivani radovi na preuređenju nekadašnje zgrade Doma Oružanih snaga Republike Hrvatske u novi kulturno-društveni centar u kojem će biti smještena Narodna knjižnica i čitaonica Delnice.

Vijest je potvrđena na službenim web stranicama grada Delnica, a radi se o objektu iznimno važnom za društveni i kulturni život tog dijela Gorskog kotara.

U ožujku ove godine na raspisani natječaj stigle su tri ponude koje su sve bile bitno iznad te svote, jedna čak na 6,2 milijuna kuna. Natječaj je poništen i napravljen je novi troškovnik u kojem je ukupna cijena iznosila 4,4 milijuna te je objavljen novi natječaj na koji su se opet javila tri zainteresirana poduzeća, od kojih su dva imala uvjete, a prihvaćena je ponuda delničke tvrtke Antirost d.o.o. koja iznosi 3,7 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 4,7 milijuna kuna s PDV-om.

Građevinski radovi koji su već počeli, trebali bi u cijelosti završiti do ožujka sljedeće godine, a nakon toga krenut će radovi vezani uz unutrašnje uređenje i opremu. Vjeruje se kako bi se radovi trebali okončati tijekom 2020. godine kada bi Delnice trebale dobiti novi vrijedne prostore kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari