OD 1. DO 3. LISTOPADA

Počinje odbrojavanje! Sve je spremno za Belu nedeju 2022., pogledajte što nas sve čeka u Kastvu!

Najveći kastafski blagdan – Bela nedeja – ove će se godine, napokon, opet održati u punom sjaju od 1. do 3. listopada

Pripreme se privode kraju i ulazimo u zadnji tjedan kada počinje odbrojavanje do početka manifestacije koju jedva čekaju svi od 7 do 77 pa i šire.

Tradicija sajma u čast jeseni i mladom vinu seže barem u 1.400 godinu kada se Bela nedeja prvi puta spominje.

„Vavek nova štorija“ oduševit će vas i ove godine jer je trodnevni program složen s puno ljubavi i pažnje kako bi zadovoljio i najizbirljivija nepca i uha. Iznenađenja ima u novim lokacijama, ponudi, izlagačima i izvođačima, no najvažnije je da ta tri dana Kastav živi punim plućima od jutra do mraka.

Odlična vijest stiže i od naših vinara i vinogradara koji su imali rekordnu berbu pa ćemo u Kastvu kušati sjajnu mladu belicu. Uz nju, na Crekvini i Lokvini prezentirat će se dvadesetak vinara okupljenih u „Vina Kvarnera“ te vina desetak poznatih hrvatskih vinara.

Odličnu gastronomsku ponudu Bele nedeje ove će godine osvježiti sasvim nova priča, u skladu s gastro trendovima, a to je Pirun – kastavski gastro kantun.

Belu nedeju svi imamo u dječjim sjećanjima po lunaparku i ponudi sa štandovima pa će klinci imati zabavu na čak tri lokacije i Dječji kutak s predstavama i radionicama na Trgu Istarske vile.

Sajamski dio bit će raznolik i bogat, od ponude OPG-ova, drvenih rukotvorina, nakita, igračaka, odjeće…. do „petešića kemu se vrit puše“.

I za kraj nam ostaje zabavni program koji je toliko sadržajan da ga je teško sažeti u par riječi ali pokušajmo: dvije pozornice, tridesetak izvođača, ulični zabavljači, škola potresujke, izložbe… Koktelsi, D Beni Band, Mauro Staraj&La Banda, Infinity, Supercover, Grooversi i mnogi, mnogi drugi.

“Radimo subotu do 03, nedjelju do 02 i ponedjeljak do sat iza ponoći! Vidimo se va Kastve!”, poručuju organizatori omiljene manifestacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari