ROK JE 225 DANA

Počinju radovi na izgradnji vodovodnog ogranka Donji Sroki

U viškovskom naselju Donji Sroki i dijelu Gornjih Sroki sljedeći tjedan počinju radovi na izgradnji vodovodnog ogranka. Riječ je o 741 metara dugom ogranku čijom će realizacijom nekoliko stotina stanovnika uglavnom višestambenih zgrada tog dijela Viškova dobiti kvalitetnu vodoopskrbnu mrežu. Rok za izvođenje radova je 225 kalendarskih dana, a izvođač je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o. iz Rijeke.

U izgradnju ovog ogranka Općina Viškovo uložit će oko 2,5 milijuna kuna s PDV-om. Zbog organizacije gradilišta i početka radova, u Donjim Srokima će se u narednom razdoblju uvesti privremena preregulacija prometa koji će biti reguliran prometnim znakovima. Općina Viškovo ovim putem zahvaljuje mještanima na razumijevanju i strpljenju jer će se zbog obavljanja radova na iskopima kanala na pojedinim dionicama gdje nema dovoljne širine za prometovanje na kraće vrijeme obustaviti prometovanje motornim vozilima, dok će pješački prolaz biti osiguran kroz cijelo vrijeme izvođenja radova.

Što se tiče radova na 814 metara dugom vodovodnom ogranku u naselju Juraši – Novo naselje za kojeg će Općina izdvojiti gotovo 2,3 milijuna kuna, oni napreduju i brže od planirane dinamike te bi trebali završiti do kraja lipnja. Iskopi su završeni, a trenutno se radi na prespojima kućnih priključaka na novu vodovodnu mrežu izgrađenu od ductil cijevi profila 100 mm. U tijeku je i premještanje individualnih vodomjera što bliže objektima.

„Samo u posljednje 4 godine u izgradnju nove vodovodne mreže uložili smo 30 milijuna kuna i izgradili gotovo 10 kilometara vodovodne mreže. Time smo obuhvatili područje na kojem živi blizu 3 tisuće stanovnika koji sada imaju suvremenu vodovodnu mrežu. Kontinuirana izgradnja vodoopskrbne i hidrantske mreže jedan je od najvažnijih prioriteta općinske administracije kojoj sam na čelu, a tako će ostati i ubuduće. Osim na kontinuiranoj izgradnji vodovodnih ogranaka, djelujemo i proaktivno jer redovno radimo na projektiranju nedostajućih ogranaka kako bi sva projektna dokumentacija bila spremna za podnošenje zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola. Proaktivno radimo i na iznalaženju alternativnih izvora financiranja, posebice u europskim fondovima. Sustav vodoopskrbe razvijamo u svim naseljima podjednako, a cilj nam je dugoročno osigurati dovoljne količine vode namijenjene za potrošnju i protupožarnu zaštitu naselja putem osiguranja njezine kakvoće i dovoljnih količina, ali i osigurati ravnomjerni razvoj komunalnog standarda na području cijele općine“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Nedavno su završeni radovi na još dva vodovodna ogranka. Riječ je o vodovodnom ogranku u Dovičićima gdje je Općina izgradila vodovodni ogranak u dužini od 617 metara vrijedan nešto više od 2 milijuna kuna. Prije nepuna mjesec dana okončani su i radovi u Gornjim Srokima 72a-72b gdje su u dužini od 90 metara položene ductil cijevi profila 100 mm. U ovaj je vodovodni ogranak Općina uložila oko pola milijuna kuna. U narednom razdoblju planira se izgradnja još jednog ogranka u Gornjim Srokima te tri u Saršonima koji su dio lani potpisanog „Okvirnog Sporazuma za građenje proširenja vodovodne infrastrukture na području Općine Viškovo – vodoopsrkba za razdoblje od 3 godine“ između Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija i odabranog izvođača radova tvrtke Kvarner graditeljstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari