MLADIĆ ZADOBIO TEŠKE OZLJEDE

Podignuta optužnica zbog trovanja u kafiću na riječkom Korzu: Dvije žene su napravile kobnu pogrešku

Mladić je ušao, naručio svoju mineralnu, otpio gutljaj i otrovao se. Pritom zadobio teške tjelesne ozljede. Više u video prilogu!

Zbog trovanja 19-godišnjaka u kafiću u Rijeci prije gotovo godinu dana, Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv dvije zaposlenice kafića s Krka čije je sredstvo za čišćenje završilo u boci bezalkoholnog pića, a posluženo je u Rijeci.

Tereti se da su točno prije godinu dana zatvarale na Krku ugostiteljski objekt i pritom napravile povrat viška robe i u tom povratu našla se sporna bočica mineralne u koju su prethodno ulile kemikalije, sredstvo za pranja čaša u perilici.

Pritom olako držeći kako to neće imati nikakve posljedice po ničije zdravlje i kako ta staklena bočica neće ići dalje u distribuciju. To je bila kobna pogreška. Distributer je tu bočicu, nakon samo mjesec dopremio u kafić na riječko Korzo. Mladić je ušao, naručio svoju mineralnu, otpio gutljaj i otrovao se. Pritom zadobio teške tjelesne ozljede.

Nije jedini slučaj

Bilo je 4.studenog prošle godine. Tada je zavladala sveopća panika, povlačili su se proizvodi a ljudi su strahovali je li u pitanju neka greška u proizvodnji te prijeti li građanima masovno trovanje.

Tim gore, što je to bio drugi slučaj trovanja u Rijeci. Prvi je bio šest mjeseci ranije, kada je RTL donio eksplozivnu ispovijest gospodina iz Pule koji se otrovao jednom riječkom restoranu. Sjeo je i naručio bočicu mineralne istog proizvođača, otpio gutljaj, zadobio trajno teške tjelesne posljedice. Za taj slučaj još uvijek nije podignuta optužnica.

Dvije gospođe stare 39 i 40 zapriječena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, a budući da će se teretit da će se to djelo dogodilo iz nehaja maksimalan zapriječena kazna je do tri godine, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari