SRAMOTA

Pogledajte kako danas izgleda nekadašnji neboder HŽ-a, raspada se pred očima Riječana!

Stambena zgrada u Rijeci, nekadašnje HŽ-ovo željezničko prenoćište, propada naočigled građana. Zgrada je zatvorena već dugi niz godina.

Neboder se nalazi u centru grada u Ulici 1. maja, a izgrađen je 1979. godine. Godine 2015. za jednu kunu Sveučilište u Rijeci je otkupilo neboder no otada nisu uslijedile nikakve promjene i ulaganja, unatoč višegodišnjim najavama da će se zgrada pretvoriti u studentski dom.

Prije dvije godine uslijedio je novi obrat –  Sveučilište od srpnja 2020. više nije vlasnik nekretnine. Naime, temeljem Ugovora o darovanju, obavijesti Ministarstva državne imovine o raskidu Ugovora od 6. srpnja 2020. i tabularne izjave, nad ovim je objektom provedena uknjižba prava vlasništva Republike Hrvatske koja je sada vlasnik nekretnine.

U zgradu je provaljivano više puta pa je protokom vremena dospjela u derutno stanje. Zgradu povremeno posjećuju jedino beskućnici….

Pogledajte u fotogaleriji kako neboder izgleda danas!

Izvor: Goran Kovačić/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari