"SVAKAKO ĆU JE ČEŠĆE KORISTITI'

Galerija | Pogledajte kako izgleda vila u Opatiji koju je kupio Čermak od Rusa za 94 milijuna kuna

Ivan Čermak je od ruskih vlasnika ovog ljeta za 12.5 milijuna eura kupio jednu od najljepših vila na Opatijskoj rivijeri, vilu Lenac, doznaju Index Istrage

Sam Čermak u kratkom razgovoru za Index potvrdio je kupovinu, no nije htio govoriti o cijeni.

No, Index Istrage su u posjedu kupoprodajnog ugovora u kojem je vidljiva cijena od gotovo 94 milijuna kuna za vilu koja se nalazi na ulazu u Volosko.

Vilu vjerojatno platio u gotovini

Vila je vrlo vjerojatno plaćena u gotovini jer nema tereta kredita. Valja naglasiti da su ruski vlasnici tu vilu kupili 2009. godine i to za 5.5 milijuna eura te su je obnovili. Vila ima oko 500 kvadratnih metara, no sam kompleks prostire se na 4420 metara kvadratnih. Dio je u borovoj šumi, a nalazi se na samom rtu i to s vlastitim mulom i plažom za kupanje. No, krenimo redom.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Vila Lenac ili vila Bunker bila je bivša rezidencija generala JNA Mirka Lenca, koju je dobio za zasluge u NOB-u. Do 2009. godine u toj vili živjele su obitelji Lenac i Čošić, a one su taj objekt prodale ruskim investitorima. Tada se pisalo da je kupac ruskinja Ljudmila Rovenska koja je vilu kupila preko tvrtke Keldan d.o.o.

Keldan d.o.o. kupio je građevinu, odnosno vilu, a dodatna 2 milijuna kuna platili su gradu Opatiji kako bi došli do okućnice. Sve skupa, s obnovom vile, stajalo ih je malo više od 10 milijuna eura. Današnji vlasnik tvrtke je Irina Nazarčuk s mjestom prebivališta u Slovačkoj, a vlasnik je preko tvrtke Meadon Holding Limited koja je registrirana u Malti.

Čermak za Index: Istina je, kupio sam je, ali ne bih o cijeni

“Istina je, da. Kupio sam. Ne bih o cijeni, jer o cijeni se ne govori javno”, rekao nam je umirovljeni general Ivan Čermak kada smo ga danas upitali da nam potvrdi kupnju vile. Kako je dodao u kratkom razgovoru, izuzetno je zadovoljan kupnjom jednog takvog objekta koji je udaljen oko sat i pol vožnje od Zagreba.

“Svakako ću je češće koristiti”, rekao je Čermak na kraju.

Originalno objavljeno na Index Istragama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari