RADOVI SU PRI KRAJU

Pogledajte novi izgled fontane s Džamonjinom “Kuglom”. Uređen je i dio parka

FOTO: Grad Rijeka

Radovi na uređenju fontane ispred ulaza u zgradu Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i  jugoistočnog dijela parka, uz hortikulturno uređenje ovog dijela parka te popločenje pješačke zone, polako se privode kraju

Radovi između glavnog ulaza u zgradu kazališta i jugoistočnog dijela parka uključuju izgradnju novih vodova električne i vodne infrastrukture, novu fontanu s Džamonjinom „Kuglom“, hortikulturno uređenje ovog dijela parka te popločenje pješačke zone.

Nova fontana promjera 9.32 metra bit će smještena na dosadašnjoj lokaciji, a sadržavat će dva koncentrična bazena sa vodom na dvije razine, uz atraktivno svjetlosno uređenje podvodne rasvjete s 32 LED reflektora.

Radove koji su započeli krajem studenog izvodi tvrtka Godina d.o.o. iz Kozine u Sloveniji.

1999. g. izrađena je povijesna studija “Obnova povijesnog parka ispred Hrvatskog narodnog kazališta “Ivana pl. Zajca. 2003.g. provedena je anketa građana. Rezultati ankete su pokazali da su građani zainteresirani za uređenje Kazališnog parka te su se njihovi prijedlozi ugradili u projektni zadatak arhitektonskog natječaja. Krajem 2003. godine proveden je arhitektonski natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog i krajobraznog uređenja. 2004.-2005.godine izrađena je projektna dokumentacija za sve tri faze uređenja te održana izložba natječajnih radova.

Autor parkovnog rješenja je Dragutin Kiš, autori urbanističko-arhitektonskog rješenja su Alen Oslaković i Tomislav Kontić, a konzultant za navodnjavanje bila je Ružica Sabljić

Podsjećamo da je prva faza koja je obuhvatila prostor parka te nogostup-pješački prolaz s autobusnim stajalištem u Ulici Ivana Zajca, izvedena 2005. godine.
S obzirom na potrebe uređenja partera tržnice i okoliša kazališta, 2008. godine izvedena je treća faza koja je obuhvatila Verdijevu ulicu, od Wenzelove ulice do prostora između 1. i 2. paviljona tržnice te pješačku površinu oko Kazališta. Ukupno je za radove Prve i Treće faze utrošeno 12.806.784,94 kune.

Procijenjena vrijednost investicije u drugoj fazi iznosi oko iznosi 6.600.000,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari