VELIKO SRCE I HRABROST

Pogledajte video: Dvoje junaka spašava psa iz potopljene nastambe na Krku! Snimke iz zraka katastrofe na ‘zlatnom otoku’ izazivaju jezu

Grmljavinsko nevrijeme i obilne kiše potopile su dijelove otoka Krka tijekom noći s četvrtka na petak

Otok Krk je u posljednja 24 sata bio najkišovitiji dio Hrvatske, uzrokujući ozbiljne probleme i intervencije vatrogasaca u Gradu Krku, Malinskoj i na području Kimpi. Poplave su zahvatile robnu kuću, trgovinu Krk i nekoliko drugih objekata koje sada ispumpavaju.

Poplavljeno je polje “Kimpi”, a Riportal je dobio i snimku koja prikazuje razmjere katastrofe uzrokovane jakim oborinama.

Na snimci, prvotno objavljenoj u riječkoj facebook grupi ‘Volim grad koji teče’, je ‘uhvaćen’ trenutak u kojem hrabri dvojac spašava nesretnog psa koji je za vrijeme snažnog nevremena zapeo u potopljenoj nastambi, a koji je zahvaljujući odlučnosti mještana, spašen i odveden na sigurno.

Krčki vatrogasci su bili čitavu noć na terenu, a tijekom noći i jutra imali su više od 20 intervencija. Državni hidrometeorološki zavod upalio je meteoalarm za cijelu Hrvatsku, s posebnim naglaskom na Riječku regiju, za koju je izdan narančasti meteoalarm, dok je za ostatak zemlje proglašen žuti.

VIDEO: Ivica Brusić Brujo

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari