VideoPogledajte zanimljiv video: Evo kako je rekonstruiran gat Pumpurela u ribarskoj Luci Rab!

Kako je tekla rekonstrukcija gata Pumpurela – ribarske luke u Luci Rab možete pogledati u kratkom videu. Riječ je o prvoj fazi rekonstrukcije cjelokupne luke čija se vrijednost procjenjuje na oko 60 milijuna kuna.

Glavni cilj projekta bilo je cjelovito uređenje ribarske infrastrukture i unaprjeđenje ribarske djelatnosti. Rekonstruirana ribarska luka Pumpurela namijenjena je potrebama lokalnih ribara. Gat duljine 140 metara i širine 9,5 metara opremljen je LED rasvjetom i ormarićima za opskrbu plovila strujom i vodom, s mogućnošću priveza za dvadesetak ribarskih brodova. Ribarima je osigurana i manipulativna površina, spremnici za otpad, parkirališni prostor, punionica za električna vozila kao i električno vozilo nabavljeno u sklopu projekta.

Projekt su financirali Ministarstvo poljoprivrede iz EU fondova, Primorsko-goranska županija i Županijska lučka uprava Rab.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views