GRAD NA BREGE

Video | Pogledajte zašto su tako uspješni: Kastav je malo, ali izrazito popularno turističko odredište!

U Kastvu bilježe bolje turističke rezultate nego rekordne 2019. godine. Kako im je to uspjelo, pogledajte u videoprilogu!

Kastav postaje sve popularnije turističko odredište. Brojni turisti dolaze u ovaj mirni ‘grad na brege’.

Jedan od njih je i Robby, francuski turist koji je u Hrvatsku stigao po prvi put.

“Sve je lijepo. Ovog jutra smo se pitali hoćemo li ići planinariti, na plažu ili ići u razgledavanje. Sve je potpuno drukčije, super je. Ima mnogo zanimljivosti za turiste koji žele nove avanture, nove vidike i upoznati divne ljude.”, kaže Robby Muthada iz Francuske za Kanal Ri.

Kastav u svojoj turističkoj ponudi ima mnogo prirodnih ljepota i povijesnih spomenika.

“Ovo je ipak jedno ugodno zaleđe naše opatijske rivijere i cijelog našeg Kvarnera koji nudi jako lijepe mogućnosti za izlet u prirodu, naš outdoor u kastavskoj šumi”, kaže Saša Brusić, direktor TZ Kastav.

Kastav kao i ostala kvarnerska mjesta ove godine bilježi odlične turističke rezultate.

“Što se tiče same sezone, 6. i 7. mjesec, jako nam je drago da smo zapravo u skladu sa trendovima u regiji, da imamo bolje pokazatelje u odnosu na rekordnu 2019. godinu.”, dodaje Saša Brusić.

S dobrim brojkama mogu se pohvaliti i ugostitelji.

“Sezona je što se tiče gostiju – super. U punom smo sjaju. Odlična je sezona, puno je gostiju, puno je posla. Ako nastavimo u ovom ritmu, bit će puno bolja nego rekordna 2019. godina, tako da stvarno kažem – imamo puno posla.”, otkriva ugostitelj Oliver Stanovski.

I dok turista ima na sve strane, radne snage nedostaje sve više.

“Mi osobno nemamo problema, ali u razgovoru sa drugim kolegama iz ugostiteljstva, to je strašno ove godine kako ljudima u principu nema tko raditi.”, dodaje Oliver Stanovski.

Osim stranaca, Kastav posjećuju i domaći gosti koji su nakon Nijemaca najbrojniji posjetitelji ‘grada na brege’.

Više u videoprilogu Kanala Ri!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari