POKRENUTA PETICIJA: Spasimo Velu Anu – riječku platanu!

Na mrežnoj stranici aktivističke zajednice Change.org pokrenuta je internetska peticija „Spasimo Velu Anu – riječku platanu!“. Kako piše Rječanka Dajana Mladenić, inicijatorica peticije, „gradske vlasti žele ukloniti platanu na križanju Zvonimirove ulice i Manzonnijeve, s objašnjenjem da zaklanja semafor i da isti nije vidljiv zbog njenih grana. Zaustavimo sječu stabala, ne zaboravimo da nam ona daju prijeko potreban KISIK! Uz to što sječom stabala siječemo svoje živote i uništavamo i ono malo zelenila u ovom našem sivom gradu, uništavamo još jedno od naših prepoznatljivih stabala platane… Sjećate se platana pored HNK Ivana pl. Zajca i na Fiumari? Ne dopustite da nam siječu korijene!“, piše na mrežnoj aktivističkoj stranici Dajana Mladenić i ujedno predlaže „premještanje semafora i redovitu sječu grana platane kako ne bi ometala promet.“.

Pokretači peticije upitili su tekst peticije na adrse odgovornih gradskih službi: Ured Grada Rijeke v.d. pročelnice Verena Lelas Turak, Odjel gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević, dipl. iur, Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca, d.i.a.,d.i.g, Odjel gradske uprave za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenje Ljiljana Buljan, d.i.g. i gradonačelniku Grada Rijeke Vojku Obersnelu.

Portal Riječanin pridružuje se inicijativi – zaštitimo ono malo zelenila koje nam je još ostalo u gradu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari