ODANA POČAST

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan oslobođenja Opatije

Povodom Dana oslobođenja Opatije 28. travnja izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Fernandom Kiriginom i predsjednikom Gradskog vijeća Dinom Žigulićem, u kome su bili i predstavnici UABA-e Opatija, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije, vatrogasca, komunalnih društava, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Opatiji, kod centralnog križa na groblju Opatija, kod centralnog obilježja boraca Drugog svjetskog rata na opatijskom groblju, kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom i ispred zgrade Grada Opatije.

– Odajemo počast svima stradalima za slobodu, kako u Narodnooslobodilačkom ratu, tako i u Domovinskom ratu. Njihove su žrtve temelj na kojem smo se obranili od fašizma i nacističkog okupatora, a 90-tih godina prošloga stoljeća ponovno morali braniti svoj suverenitet i slobodu. O tome trebamo govoriti mladim generacijama te se ovim putem zahvaljujem udrugama koje s njima vrijedno rade, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Prigodnu riječ u spomen na sve žrtve održali su i predsjednik Gradskog vijeća Dino Žigulić kod centralnog križa na gradskom groblju u Opatiji, predsjednik opatijske UABA-e Bruno Starčić kod centralnog obilježja boraca 2. svjetskog rata na opatijskom groblju te Boško Budaj, novi predsjednik UDVDR-a Opatija, kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom.

Podsjećamo, Opatija je oslobođena na današnji dan 1945. godine kada su jedinice 2. dalmatinske proleterske brigade potpomognute domaćim borcima, nakon iskrcavanja u Brseču, oslobodile cijelu Liburniju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari