SIGURNIJA SEZONA

Policajci na nekoliko različitih lokacija educirali na info punktovima

Idi na originalni članak

Policijski službenici policijskih postaja tijekom protekla dva tjedna održali su osam preventivnih informativnih punktova, izvijestili su.

Oglas

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu. Tako i na području Primorsko-goranske županije, jedne od najposjećenijih hrvatskih turističkih destinacija, policija poduzima sve potrebne mjere u održavanju sigurnosti tijekom turističke sezone. Najučinkovitije je spriječiti negativne posljedice primjenom preventivnih mjera pa na području Policijske uprave primorsko-goranske policija već tradicionalno organizira informativne punktove s ciljem informiranja i savjetovanja građana i turista na temu samozaštite i prevencije kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Kao što je i najavljeno, policijski službenici policijskih postaja tijekom protekla dva tjedna održali su osam preventivnih informativnih punktova. Na području Policijske postaje Crikvenica održan je info punkt u Crikvenici na ulasku u gradsku plažu Miramare te obilasci autokampova Selce i Uvala Slana, i to u partnerstvu s policijskim službenicima iz Slovačke. Na području Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres policijski službenici su u suradnji s kolegom iz Njemačke obilazili kampove Kovačine i Slatinu na Cresu te kamp Čikat i marinu u Malom Lošinju.

U izravnoj komunikaciji s turistima i građanima, uz savjete kako se zaštititi od kaznenih djela imovinskog kriminaliteta (krađe na plažama, provale i krađe iz stambenih objekata i vozila), istaknuti su i savjeti i preporuke voditeljima glisera i brodica na mlazni pogon (skuteri, jet-ski, brodica na zračnom jastuku i sl.) da postupaju prema odredbama iz Pomorskog zakonika kako bi što manje dolazilo do nedozvoljenih glisiranja, odnosno, ugrožavanja kupača. Kupačima su podijeljeni letci na engleskom jeziku s korisnim savjetima (npr. da ne plivaju na udaljenostima većim od 100 m od obale ako plaža nije osigurana plutačama, da ne plivaju u susret čamcima, brodovima, vodenim skuterima) a svima je naglašeno da je uvijek potrebno pratiti uvjete na moru, odnosno, vremenska upozorenja.  

Na području Policijske postaje Vrbovsko također su održani informativni punktovi u Severinu na Kupi i Gomirju.

Ukupno je podijeljeno 220 različitih letaka.

Informativni punktovi u sljedeća dva tjedna bit će održani prema rasporedu, kako slijedi:

  1. kolovoza od 9 do 11 sati u Jadranovu, Kloštar 55
  2. kolovoza od 9 do 11 sati u Kostreni (parkiralište)
  3. kolovoza od 9 do 11 sati u Crikvenici, parkiralište Delta
  4. kolovoza od 9 do 11,30 sati plaža Kostabela
Exit mobile version