Riječka policija i Autotrolej prikazuju animirani videospot koji upozorava na džepne krađe!

Videospot će se prikazivati tijekom ljetnih mjeseci na info tv-u u Prometnom uredu na Fiumari te na multimedijalnom uređaju na Jelačićevom trgu

U cilju prevencije kaznenih djela džepnih krađa, Europska mreža za prevenciju kriminaliteta (EUCPN), pokrenula je na europskoj razini preventivnu kampanju „BEWARE OF PICKPOCKETS“; #PROTECTYOURPOCKET”, koja ima za cilj upozoriti građane na opasnost od džepnih krađa u različitim rizičnim situacijama.

Uz Ravnateljstvo policije kao predstavnika Republike Hrvatske u Europskoj mreži za prevenciju kriminaliteta, u provedbu kampanje uključio se i Odjel prevencije Policijske uprava primorsko – goranske. U suradnji s komunalnim društvom Autotrolej d.o.o iz Rijeke omogućeno svim građanima da u autobusu međugradske linije 32, koji vozi na relaciji Rijeka – Opatija pogledaju kratki video spot pod sloganom“ Pazite se džepara“, implementiran na LCD ekranima u unutrašnjosti vozila.

Kako bi preventivna poruka video spota bila dostupna što većem broju građana u planu je prikazivanje video spota tijekom ljetnih mjeseci i na info tv-u, koji se nalazi u Prometnom uredu na Fiumari te na multimedijalnom uređaju u sklopu prodajnog mjesta ovog komunalnog društva na Jelačićevom trgu.

Bitno je znati!

Džepari se ne razlikuju od drugih ljudi u vašoj blizini! Vrlo su uvježbani i često rade u skupini na način da jedan skreće pozornost, radeći gužvu ili sl., drugi krade novčanik i predaje ga trećoj osobi koja se udaljava u što kraćem roku.

Kako se zaštititi?

– Ne nosite sa sobom veće novčane iznose , već koristite kartice!

– Odvojite novac od osobnih isprava, ne zapisujte PIN brojeve !

– Ne odlažite novčanik, torbu i mobitel na blagajnama, policama ili na stolicama pored sebe u kafićima!

– Torbicu držite ispred sebe, poklopcem uz tijelo, ne sa strane ili straga!

– Budite oprezni kada vam netko nudi pomoć u gužvi vas nešto pita ili se drsko gura — ne upuštajte se u diskusije već provjerite novčanik!

– Ako ste pokradeni pozovite policiju i pretražite bližu okolicu. Ukoliko pronađete novčanik, spremite ga u vrećicu i predajte policiji — možda se otkriju korisni tragovi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari