ODJEL PREVENCIJE

Policija i dalje obilazi i savjetuje stanovništvo na području Gorskog kotara; Crveni križ darivao mještane

Foto: PUPG

U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su ih o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta, odgovarali na njihova brojna pitanja te ih uputili kako prevenirati kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem)

Prošlog tjedna policijski službenici Odjela prevencije nastavili su s provedbom preventivnih aktivnosti na području Gorskog kotara.

Poštujući sve propisane epidemiološke mjere u suradnji s Policijskom postajom Vrbovsko i Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovsko posjetili su šest domaćinstava na području Grada Vrbovskoga (Vrbovsko, Lukovdol, Severin na Kupi i Zaumol) u kojima borave osobe lošijeg socijalnog statusa.

U obilasku su sudjelovali iz Odjela prevencije policijski službenici Toni Stanić i Dario Tonković, zatim Ivica Brozović- kontakt policajac iz Policijske postaje Vrbovsko te Ivana Vaccino, predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko.

U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici su savjetovali osobe o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta, odgovarali na njihova brojna pitanja te ih savjetovali kako prevenirati kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem). Tom prilikom mještane su upoznali i s aktualnim novim propisima iz prometa, upravnih poslova, kao i drugih domena policije važnih za građane poput zaštite osobnih podataka.

Nakon korisnih preporuka, Ivana Vaccino, predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko podijelila je mještanima prigodne prehrambene proizvode u znak pažnje, dobre suradnje i prijateljstva između mještana i institucija.

Slične preventivne aktivnosti planiraju se održati kroz naredno razdoblje i u drugim mjestima na području Gorskog kotara, kako bi se što veći broj građana savjetovalo i educiralo o brojnim mogućnostima prevencije, a u cilju njihove zaštite i sigurnosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views