ODUZETE MU

Policija kod 37-godišnjaka u Čabru pronašla dvije puške i 328 komada streljiva

Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, priopćila je policija.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko – goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Delnice s policijskom ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičenik na širem delničkom području. Pretragom je pronađena i oduzeta automatska puška s dva pripadajuća spremnika te 328 komada streljiva.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Policija napominje kako se prema odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja oružja ne sankcionira pa ovim putem još jednom pozivamo građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje i ostala eksplozivna sredstva da se pridruže akciji „Manje oružja –manje tragedija“ i bez bojazni iste predaju policiji! Dovoljno je pozvati policiju na broj 192 i policijski službenici će doći preuzeti to oružje ili eksplozivna sredstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari