DONOSIMO RASPORED

Policija na informativnim punktovima i dalje savjetuje građane i turiste

Svima je naglašeno da je uvijek potrebno pratiti uvjete na moru, odnosno, vremenska upozorenja

Prošlog tjedna nastavilo se s organiziranjem informativnih punktova u više gradova i općina Primorsko-goranske županije s ciljem dodatnog educiranja i informiranja građana i turista.

Policijska službenica iz policijske postaje Crikvenica je u suradnji sa slovačkim kolegama organizirala info-punkt u Crikvenici, na ulazu u gradsku plažu „Miramare“ gdje su razgovarali s turistima iz drugih zemalja i savjetovali ih o važnosti samozaštitnog ponašanja. U Rijeci su na Trsatskoj gradini, na šetalištu Milića Jardasa i na plaži „Ploče“ okupljenim građanima i turistima podijeljeni letci s korisnim savjetima s tematikom  samozaštite i prevencije (provale u domove i vozila, drske krađe, krađe na plažama, krađe motocikala, bicikli i o drugim kaznenim djelima). Na plaži „Ploče“ uz policijskog službenika I. policijske postaje Rijeka građane je savjetovao i policijski službenik iz Poljske.

Također, u Vrbovskom, u ulici Dobra, gdje se okuplja veći broj građana policijski službenik podijelio je korisne letke, dok su na graničnom prijelazu Brod na Kupi i Rupa strani državljani imali priliku dobiti korisne letke na ulazu u Republiku Hrvatsku. U Opatiji trenutno radi i policijski službenik PU Zagrebačke koji je s kolegicom iz policijske postaje Opatija savjetovao građane, turiste i obitelji s djecom.     

U Malom Lošinju ove godine u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“  boravi i radi policijski službenik iz Njemačke, koji je prošlog tjedna u suradnji s malološinjskim policijskim službenicima u autokampu Čikat sudjelovao u izravnoj komunikaciji s državljanima svoje zemlje, dijeleći im korisne savjete i informacije. Istaknuti su savjeti i preporuke voditeljima glisera i brodica na mlazni pogon (skuteri, jet-ski, brodica na zračnom jastuku i sl.) da postupaju prema odredbama iz Pomorskog zakonika kako bi što manje dolazilo do nedozvoljenih glisiranja, odnosno, ugrožavanja kupača. Kupačima su podijeljeni letci na engleskom jeziku s korisnim savjetima (npr. da ne plivaju na udaljenostima većim od 100 m od obale ako plaža nije osigurana plutačama, da ne plivaju u susret čamcima, brodovima, vodenim skuterima) a svima je naglašeno da je uvijek potrebno pratiti uvjete na moru, odnosno, vremenska upozorenja.    

Ukupno je podijeljeno cca 420 letaka.  

Raspored info-punktova za slijedeći tjedan:

19.7.2022. dijeljenje letaka u autokampu na Cresu

19.7.2022. dijeljenje letaka u gradu Krk

20.7.2022. od 10.00-11.00 sati dijeljenje letaka u kampu na Rabu

21.7.2022. od 9.00-11.00 sati dijeljenje letaka u centru Moravica

21.7.2022. od 10.00-12.00 sati dijeljenje letaka u Opatijskoj ulici u Rijeci

22.7.2022. od 9.30-11.30 sati dijeljenje letaka na plažama na Preluku

22.7.2022. od 17.00-19.00 sati info-punkt u Opatiji

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari