SVAKO LJETO

Video | Policija na informativnim punktovima savjetuje građane i turiste

Naglasak u ovim preventivnim aktivnostima je usmjeren prema zaštiti djece koja se u ljetnim danima prevoze u vozilima

Svakog ljeta policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske nastoje podignuti razinu sigurnosti građana i turista kako bi njihov odmor i boravak u našoj županiji protekao bezbrižno. Organiziranje informativnih punktova i dijeljenje korisnih letaka započelo je prošlog tjedna u Novom Vinodolskom, ul. Korzo hrvatskih branitelja, u Mošćeničkoj Dragi na šetnici i autokampu, na Rabu u turističkom naselju „San Marino“, u Rijeci u ul. Osječka kod trgovačkog centra, kao i na graničnim prijelazima Rupa i Brod na Kupi.      

Turisti i građani kroz izravan kontakt s policijskim službenicima informiraju se o  prevenciji kaznenih djela i o važnosti samozaštitnog ponašanja, odnosno, savjetovani su kako zaštiti sebe i imovinu dok se nalaze na ljetovanju.  Kao i prošle godine, naglasak u ovim preventivnim aktivnostima je usmjeren prema zaštiti djece koja se u ljetnim danima prevoze u vozilima. Stoga se savjetovalo roditelje vozače i  sve ostale koji brinu i prevoze djecu da ih ne ostavljaju same ili bez nadzora u vozilu.

VIDEO DANA:

Letci s informacijama o kaznenoj odgovornosti roditelja i savjetima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ izrađeni su na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku i dijele se turistima i građanima osim preko informativnih punktova, na svim frekventnim mjestima i parkiralištima. Podijeljeno je ukupno 310 letaka.

Tijekom prošlog tjedna u Novom Vinodolskom s policijskom službenicom nalazili su se i policijski službenici iz Slovačke koji u Policijskoj postaji Crikvenica borave u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“ koji se u ovoj PU provodi od 2007. godine. Strani policijski službenici nose svoje policijske nacionalne odore i surađuju s hrvatskim prvenstveno kako bi olakšali komunikaciju sa svojim sunarodnjacima, kojima ujedno pružaju osjećaj sigurnosti i nude pomoć za vrijeme dok se nalaze u Hrvatskoj.  

Donosimo raspored info-punktova i dijeljenje korisnih letaka za ovaj tjedan:

•             12.7. od 9 do 11 sati u Crikvenici, na ulazu u gradsku plažu „Miramare“

•             13.7. od 21.30 sati na dalje u Rijeci, na Trsatskoj gradini

•             13.7. od 9 do 11 sati u Vrbovskom, Dobra 5

•             14.7. od 9.30 do 11.30 sati u Rijeci, na plaži „Ploče“

•             14.7. u Malom Lošinju, u autokampu

•             15.7. od 9.30 do 11.30 u Rijeci, ul. Milića Jardasa, na šetnici uz plažu

•             15.7. od 17 do 19 sati u Ičićima, na šetnici uz plažu  

•             16.7. tijekom dana podjela letaka na graničnom prijelazu Brod na Kupi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari