EVO REZULTATI

Policija na prometnicama u PGŽ nadzirala korištenje pojasa, rezultati su katastrofalni! Vozači na mare ni za vlastitu djecu?!

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas, poručili su iz policije

Tijekom studenog policijski službenici su u prometu među ostalim akcijama pojačano nadzirali i korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.

U tom razdoblju evidentirano je ukupno 318 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja, 281 prekršaj se odnosi na vozače i to 194 osobnih vozila i 87 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 16, a u teretnim vozilima 18 putnika.

Kontrolirano je 1375 vozača

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1375 vozača, od kojih je 1061 vozač osobnih vozila, 281 vozač teretnih vozila, 10 vozača autobusa te 23 vozača ostalih vozila.

Uz to je kontrolirano 392 putnika u osobnim, 81 u teretnim vozilima, 13 putnika u autobusima i jedan putnik u ostalim vozilima. Na stražnjim sjedalima kontrolirano 279 putnika, od kojih je 95 djece.

Nadzor ide dalje

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.

Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas, poručuju iz policije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views