NEMA STRAHA

Policija nadzirala prometnice uz školu na Drenovi, Riječani prezadovoljni ovakvim akcijama

Foto: MUP

Jučer su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka nadzirali prometnice uz Osnovnu školu „Fran Franković“ na Drenovi u Rijeci, kao i ostale njihove kolege u drugim dijelovima PGŽ-a i cijele Hrvatske

Tijekom mjeseca rujna, a u okviru provedbe akcije ‘Poštujte naše znakove’, policija provodi pojačani nadzor prometa na prilaznim cestama, ulicama i raskrižjima u blizini škola, osobito u vrijeme početka i završetka nastave. Tako prije početka nastave i po završetku policijski službenici nadziru promet pokraj svake osnovne škole, a po potrebi i prate djecu preko prometnica, odnosno, upravljaju prometom.

Jučer su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka nadzirali prometnice uz Osnovnu školu „Fran Franković“ na Drenovi u Rijeci, kao i ostale njihove kolege u drugim dijelovima naše županije i cijele Hrvatske.

U razgovoru s učenicima, roditeljima i učiteljima može se zaključiti da su svi više nego zadovoljni ovom policijskom aktivnosti te pohvaljuju profesionalnost i predanost policije. Jedna mama prvašića koja svakodnevno dovodi i čeka svoje dijete nakon nastave istaknula je kako s puno povjerenja i s lakoćom prelazi pješački prijelaz s djetetom dok policajci reguliraju promet.

Učiteljica je pak primijetila i da se vozači više pridržavaju propisa, voze smanjenom brzinom, propuštaju pješake… sve dok je prisutnost policije itekako vidljiva na cesti.

Pri tome je i pozvala sve roditelje, osobito prvašića, da prilikom pratnje djece u školi ne parkiraju vozila u blizini zgrade škole ili tik uz ulaz jer tako stvaraju nepotrebne gužve i ometaju u prometu ostale pješake, djecu i djelatnike škole. Učenica petog razreda koja prati brata prvašića u prijelazu kolnicima kaže: ” kako bez brige prelazi cestu jer su tu policajci koji joj uvijek pomognu ako treba, a i vozači odmah zaustave vozilo kad vide policiju.”

Podsjećamo, policijski službenici prometne policije u mjesecu rujnu će uz aktivnosti na terenu i u svim osnovnim školama održati predavanja za polaznike prvih razreda kako bi ih upoznali  s osnovnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Nakon predavanja prvašićima će se podijeliti reflektirajuće prsluke za koje su sredstva osigurana iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Također će policijski službenici sudjelovati i na roditeljskim sastancima gdje će dodatno upozoriti roditelje učenika prvih razreda na važnost adekvatnog smještaja djece u vozilu i maksimalno poštivanje zakonskih propisa u cilju sigurnosti.

Inače, uz pojačano nadziranje prometa i brzine kretanja svih vozila uz škole, policijski službenici će nadzirati i autobuse namijenjene prijevozu djece do škole.  Uz policiju, promet u zonama škola nadziru i pripadnici školskih prometnih jedinica te djelatnici nadležnih prometnih redarstava.

Pozivamo i ovom prilikom sve  vozače i druge sudionike u prometu na oprez te da usmjere pozornost na djecu ne samo u blizini škola, već i na svim drugim mjestima u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari