ZAHVALJUJUĆI DOBROJ SURADNJI

Policija nastavlja suradnju s KD „Autotrolej“ u preventivnoj kampanji

Policijska uprava primorsko-goranska nastavlja provedbu preventivne kampanje „BEWARE OF PICKPOCKETS: #PROTECTYOURPOCKET”, koja se provodi od 2018.godine na inicijativu Europske mreže za prevenciju kriminaliteta (EUCPN) na europskoj razini, a cilj je upozoriti građane na opasnost od džepnih krađa u različitim rizičnim situacijama.

Zahvaljujući dobroj suradnji s KD „Autotrolej“ d.o.o. ove godine je omogućeno građanima da u 31 vozilu javnog gradskog prijevoza koji pokrivaju gradske i prigradske linije pogledaju na LCD ekranima kratki video spot pod sloganom „PAZITE SE DŽEPARA“.  Ove godine video spot je postavljen na 83 LCD ekrana, te se prikazuje u vremenu od 17.svibnja do 30.rujna 2022.godine. 

Cilj ove kampanje i suradnje je da preventivna poruka putem video spota bude dostupna tijekom ljeta što većem broju građana, te domaćim i stranim gostima.  Važno je znati da se džepari ne razlikuju od drugih osoba u blizini, često rade u skupini na način da jedan skreće pozornost stvarajući gužvu a drugi ukrade novčanik i predaje ga trećoj osobi koja se brzo udaljava. Samozaštitnim ponašanjem putnici javnog gradskog prijevoza mogu u značajnoj mjeri smanjiti mogućnost krađa.

Kako se zaštititi?

Ne nosite sa sobom veće novčane iznose , već koristite kartice!

Odvojite novac od osobnih isprava, ne zapisujte PIN brojeve!

Ne odlažite novčanik, torbu i mobitel na blagajnama, policama ili na stolicama pored sebe u kafićima!

Torbicu držite ispred sebe, poklopcem uz tijelo, ne sa strane ili straga!

Budite oprezni kada vam netko nudi pomoć u gužvi vas nešto pita ili se drsko gura – ne upuštajte se u diskusije već provjerite novčanik!

Ako ste pokradeni pozovite policiju i pretražite bližu okolicu. Ukoliko pronađete novčanik, spremite ga u vrećicu i predajte policiji – možda se otkriju korisni tragovi!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views