Policija o kažnjavanju bajkera na Krčkom mostu: “Dio sudionika akcije nije postupio po naredbama policijskih službenika”

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Deseci riječkih bajkera danas su blokirali Krčki most!

Danas oko 10 sati počeo je prosvjed bajkera na Krčkom mostu zbog naplate mostarine – bajkeri iz Rijeke i okolice sitnišem su plaćali mostarinu pa se pred naplatnim kućicama pred Krčkim mostom stvorila poprilična gužva. (OVDJE:” GRAĐANSKI BUNT! Riječki bajkeri blokirali Krčki most”)

Akciju su organizirali BikeRIce i BikeRI primorsko-goranske županije. Akcija je počela oko 10 sati a završila oko 11 sati. Akciju je pratila i policija koja je prema navodima sudionika akcije ali i prisutnih novinara naplatila sudionicima akcije neuobičajeno mnogo kazni, o čemu smo poslati upit u Policijsku upravu primorsko-goransku.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Pitanja upućena Policijskoj upravi primorsko-goranskoj su glasila: “koliko je motociklista jutros na Krčkom mostu i oko njega kažnjeno novčanim kaznama, s kojim iznosima i koje su prekršaje počinili”.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske upravo je stigao odgovor na naš upit kojeg prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici prometne policije ove Policijske uprave kontinuirano tijekom turističke sezone upravljaju prometom radi bolje protočnosti prometa, posebice u dane vikenda i na onim mjestima gdje i inače dolazi do stvaranja kolona i zastoja u prometu, pa tako i na Krčkom mostu.

Danas, između 10 i 10.45 sati došlo je do usporavanja prometa iz smjera auto ceste A7 u smjeru Krka, jer je dio sudionika u prometu plaćao mostarinu sitnim novcem, odnosno kovanicama što je znatno usporavalo protočnost prometa na naplatnoj postaji most Krk.

Tom prilikom dio sudionika nije postupio po jasno izdanim naredbama i znakovima policijskih službenika koji su upravljali prometom u zoni naplatne postaje radi čega su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od 10.45 sati promet se na spomenutoj dionici odvija bez usporavanja.

Policijski službenici prometne policije će i dalje, do kraja kako ovog tako i narednih vikenda pojačano nadzirati i upravljati prometom na cestama u cilju što bolje protočnosti prometa, smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu.“, glasi priopćenje PU primorsko-goranske.

Podsjetimo, iz naše županije pokrenuto je već niz institucionalnih i izvaninstitucionalnih inicijativa za ukidanje naplate mostarine na Krčkome mostu, kao jedinome mostu u zemlji na kojem se još naplaćuje prelazak vozilima, iako je izgradnja mosta (financirana većim dijelom i “samodoprinosom” građana!) isplaćena već prije puno godina.

Jedan od predvodnika tih inicijativa bio je i portal Riječanin koji je prije gotovo dvije godine pokrenuo peticiju za ukidanje mostarine (OVDJE: PETICIJA protiv plaćanja mostarine za Krčki most) koja je na stranicama našega portala postigla velik odaziv odnosno izniman uspjeh!

Povezani VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari