POJAČANO NADZIRALI PROMET

Galerija |​Policija PGŽ provela akciju ‘Dan bez poginulih u prometu’: U 6 dana zabilježeno 159 prekršaja!

Idi na originalni članak

Akcija je uspješno završena i nitko nije smrtno stradao u prometnim nesrećama čime je postignut najvažniji cilj ovog projekta, izvijestila je policija.

Oglas

Jučer je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena akcija u prometu Dan bez poginulih u prometu u okviru održavanja ROADPOLOVE akcije Dani sigurnosti u prometu, što se provode od 16. do 22. rujna na području Europske unije.

Posebna pozornost tijekom provedbe akcije bila je usmjerena prema prekršajima nepropisne brzine, vožnje pod utjecajem alkohola te korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela u vožnji.

Tijekom akcije evidentirano je 159 prekršaja, od kojih je najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 40, brzine- 27, vožnje pod utjecajem alkohola – deset prekršaja tehničke neispravnosti vozila.

Osim toga, evidentirano je osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja vožnje neregistriranim vozilom, po pet pretjecanja i obilaženja i nekorištenja zaštitne kacige, dva prekršaja vožnje pod utjecajem droge i bez položenog ispita te po jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, isteka važenja prometne dozvole, vožnje bez upaljenih svjetala te bez registracijske pločice te 48 ostalih prekršaja.

Uz prekršaje, tijekom akcije je evidentirano i sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše, a jedna je teže ozlijeđena.

Kao i proteklih godina, akcija je uspješno završena i nitko nije smrtno stradao u prometnim nesrećama čime je postignut najvažniji cilj ovog projekta.

Exit mobile version