185 PREKRŠAJA

Policija provodi nadzor korištena sigurosnog pojasa; Evo rezultata

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Tijekom mjesečnog nadzora evidentirano je ukupno 185 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas, stoji u izviješću policije.

U proteklom mjesecu siječnju policijski službenici su u prometu između ostalih akcija i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 185 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Od tog broja 157 prekršaja se odnosi na vozače i to 120 osobnih vozila i 37 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima evidentirano 25, a u teretnim vozilima tri prekršaja putnika.

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1006 vozača, od kojih je 788 vozača osobnih vozila,  212 vozača teretnih vozila, kao i šest vozača autobusa. Uz to je kontrolirano 224 putnika u osobnim vozilima, 91 putnik u autobusima te njih 27 u teretnim vozilima. Na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano je 116 putnika te 87-ero djece.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.

Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari