BUDITE OPREZNI

Policija provodila akciju ”Zaštita pješaka u prometu”; Evo rezultata akcije

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Za vrijeme akcije policija je evidentirala ukupno 41 prekršaj, od kojih su 13 prekršaja počinili pješaci, a 25 vozači, izvijestila je policija.

Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu. Za vrijeme akcije policija je evidentirala ukupno 41 prekršaj, od kojih su 13 prekršaja počinili pješaci, a 25 vozači.

Za pješake je evidentirano deset prekršaja prelaženja kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza te tri prekršaja kretanja kada je za njih na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo.

Što se tiče prekršaja vozača, njih 16 nije poštovalo prednost prolaska pješaka, a 25 su ostali prekršaji vozača iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.

Kao što je i dosada naglašavano, pješaci su jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Pozivamo stoga sve vozače, ali i pješake te druge sudionike u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se spriječilo izazivanje nesreća u kojima sudjeluju pješaci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari