99 PREKRŠAJA

Policija tijekom akcije ROADPOL na županijskim prometnicama isključila autobus iz prometa zbog teže tehničke neispravnosti

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL (Fotografija ne prikazuje akiju opisanu u članku)

Tijekom nadzora evidentirano je 99 prekršaja u odnosu na teretna vozila, dok su u nadzoru autobusa zabilježena dva prekršaja

Proteklog tjedna, od 13. do 19. lipnja, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, kao i na području zemalja Europske unije, provedena je ciljana preventivno-represivna akcija ROADPOL- a, nadzor teretnih vozila i autobusa.

U sklopu akcije na području Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirana su sveukupno 235 teretna vozila, od kojih 153 hrvatskih registracijskih oznaka te 93 autobusa, od kojih su 57 hrvatskih registracijskih oznaka.
Tijekom nadzora evidentirano je 99 prekršaja u odnosu na teretna vozila, dok su u nadzoru autobusa zabilježena dva prekršaja.

VIDEO DANA:

Što se tiče prekršaja za teretna vozila, najveći broj od 55 prekršaja se odnosi na prekoračenja brzine, slijedi šest prekršaja tahografa, četiri prekršaja vremena upravljanja vozilom, zatim tri prekršaja dokumentacije vozača, pa po dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila i prekršaja neosiguranog tereta te jedan prekršaj pretovar (vozila ispod 12,5 t), kao i 24 ostala prekršaja.

Nadzorom autobusa je utvrđen jedan prekršaj dokumentacije vozila, a zbog teže tehničke neispravnosti autobusa koja nije otklonjiva na mjestu prekršaja, određena je zabrana daljnjeg sudjelovanja vozila u prometu.

U dijelu provedbe akcije uz službenike prometne policije sudjelovali su i djelatnici drugih nadležnih službi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari