BILO JE SVEGA..

​Policija u akciji na području PGŽ tražila nevezane vozače, pronašli i dilere i osobe za kojima je raspisana potraga!

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Tijekom operativne akcije evidentirano je 96 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji i 48 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela

U razdoblju od 16. do 22. rujna ove godine, a u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL provedena je kampanja Dani sigurnosti u prometu.

Kampanja je provedena paralelno s Europskim tjednom mobilnosti i ROADPOL-ovom operativnom akcijom na distrakciju (nadzor uporabe sigurnosnog pojasa u vožnji, mobitela i drugih uređaja).

Tijekom operativne akcije na distrakciju na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirano je 732 vozača na 113 lokacije. Od ukupnog broja kontroliranih vozača kod njih 96 je evidentiran prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji i 48 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Osim spomenutih, evidentirana su i četiri vozača kod kojih je pronađena droga te su prekršajno sankcionirani u skladu sa Zakonom o suzbijanju zlouporabe droge. U akciji su također otkrivena i tri vozača za kojima su bile raspisane potraga, ali i dva vozača koji su kazneno prijavljeni radi počinjenja kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Inače, ova već tradicionalna akcija, odnosno Projekt Dani sigurnosti u prometu, provodi se istovremeno u svim zemljama Europske unije raznim preventivno-represivnim aktivnostima, s ciljem smanjenja broja smrtno stradalih osoba u prometu. U sklopu Kampanje, 21. rujna, obilježen je i Dan bez poginulih u prometu.

U vrijeme održavanja ROADPOL-ove akcije, od 16. do 22. rujna, na prometnicama u nadležnosti PU primorsko-goranske nije bilo smrtno stradale osobe.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views