Policija u Kraljevici educirala umirovljenike kako se zaštititi od prijevara, krađa i drugih kaznenih djela

Foto: PU primorsko-goranska

Osobe starije životne dobi često su žrtve  kaznenih djela, a u većini slučajeva počinitelji iskorištavaju  njihovu dob, dobronamjernost ili nepažnju

Jučer, 28. siječnja u  prostorijama Udruge umirovljenika Grada Kraljevice održano je edukativno predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela“.

Predavanje je održao policijski službenik iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Toni Stanić, koji je prisutne upoznao s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput krađa, drskih krađa, uličnih prijevara, ali i prijevara na kućnom pragu te razbojništva.

Naglasak provedene edukacije je bio na senzibiliziranju osoba starije životne dobi o potrebi samozaštitnog ponašanja, kako bi se povećao njihov osjećaj sigurnosti te time smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu.

Dvadesetak prisutnih umirovljenika aktivno je sudjelovalo u predavanju, posebno pokazavši zanimanje za samozaštitu i prevenciju provala u domove te problematiku kartičnih prijevara.

Tijekom predavanja podijeljeno je osamdesetak promidžbenih letaka i materijala s tematikom samozaštite i prevencije kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Osobe starije životne dobi često su žrtve  kaznenih djela, a u većini slučajeva počinitelji iskorištavaju  njihovu dob, dobronamjernost ili nepažnju. U cilju prevencije kaznenih djela na njihovu štetu, osobito onih imovinskog karaktera, policija organizira preventivne aktivnosti kojima se starijoj populaciji nastoji  pružiti  informacije koje im mogu omogućiti  kvalitetniji i sigurniji život.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari