Policija za vikend tražila maloljetnike po riječkim noćnim klubovima

Foto: Ilustracija

Prema saznanjima redakcije policija je u subotu u kasnim noćnim satima u riječkim noćnim klubovima tražila maloljetnike

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su tijekom vikenda provodili pojačane preventivno – represivne aktivnosti u cilju zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji dovode do neželjenih ponašanja s višestruko štetnim posljedicama.

Prema saznanjima redakcije policija je u subotu u kasnim noćnim satima, oko 4 ujutro, u riječkim noćnim klubovima tražila maloljetnike. Naime, iako i riječki ugostitelji na vidljivim mjestima ističu kako je u noćnim klubovima zabranjen ulaz te prodaja alkohola maloljetnicima, javna je tajna da se mnogi maloljetnici ili “provuku”, ili odgovorni “zažmire” na oba oka. Dobro je poznato da je prema Obiteljskom zakonu policija dužna obavijestiti roditelje ukoliko zateknu njihovo dijete u navedenim radnjama.

Prema nekim istraživanjima ako tinejdžer pije prije nego što napuni 15 godina, on ima četiri puta veću vjerojatnost da razvije ovisnost od alkohola nego oni koji čekaju da napune 21 godinu.

Istraživanje iz 2018. o konzumaciji alkohola među mladima pokazalo je da su hrvatski maloljetnici prvaci Europe u opijanju. Za državu koja je i inače u svjetskom vrhu po ispijanju alkohola, zabrinjavajući je podatak da ga čak 33 posto 15-godišnjaka konzumira svaki tjedan.

U Hrvatskoj se na godinu po stanovniku popije 12,3 litre alkohola, a kako čak 33 posto 15-godišnjaka tvrdi da ga konzumira svaki tjedan, ni ne čudi da se iz godine u godinu sve više pije. Utjeha ne može biti to što Hrvati nisu sami u ovoj navici. Za vrat im pušu Maltežani s 32 i Talijani s 31 posto. S 29 posto blizu su i Mađari, a, primjerice Šveđani, Norvežani i Islanđani s manje od 5 posto na samom su začelju ove liste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari